• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fuara damga vurdu! Koronavirüs ile mücadelede yeni gelişme

Yeniakit Publisher
2020-02-15 16:04:00 - 2020-02-15 16:13:59
Fuara damga vurdu! Koronavirüs ile mücadelede yeni gelişme

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen bir sağlık fuarında, salgın hastalıklarla mücadelede kullanılabilecek son teknolojik ürünler tanıtıldı. Çin'de ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgınıyla mücadelede de kullanılabilecek yapay zeka teknolojisi ile üretilen sürücüsüz ‘akıllı ambulans’ fuara damga vurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen 'Arap Sağlık 2020' fuarı, Çin'de ortaya çıkan ve kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya korku salan Koronavirüs salgınıyla ilgili önemli gelişmelere sahne oldu.

Fuarda, Koronavirüs gibi salgın hastalıklarla mücadelede kullanılacak ve yapay zeka ile desteklenecek teknolojik ürünler tanıtıldı.

Cleveland Hospital Acil Doktorları Enstitüsü Başkanı Doktor Jacques, yaptığı açıklamalarda, salgın hastalıkların yayılmadan önce durdurulmasında yapay zekanın hekimlere yardımcı olabileceğini belirtti.

Sürücüsüz 'akıllı ambulans' fuara damga vurdu

Arap Sağlık 2020 fuarında, yapay zeka kullanılarak geliştirilen "akıllı ambulans" da tanıtıldı. Fuara damga vuran akıllı ambulans, acil durum anında sürücüsüz bir şekilde hastaların evlerine ulaşabiliyor.

"Yapay zeka ile organ kaybı yaşanmasının önüne geçilecek"

Kök hücresi çalışmaları ile kalp hastalıklarına getirilen çözümlerin de sergilendiği fuarda, yapay zeka kullanılarak şeker hastalığı sebebi ile organ kaybı yaşanmasının da önüne geçilebileceği vurgulandı. Birleşik Arap Emirlikleri Sağlık Bakanlığı Acil Servis Departmanı Yöneticisi Doktor Halime El Şehhi, "Şeker hastalığı ile ortaya çıkan uzuv kesimi gibi komplikasyonları engelleyebiliriz." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23