• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'cü hain savunmasıyla pes dedirtti

Yeniakit Publisher
2018-05-22 16:53:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
FETÖ'cü hain savunmasıyla pes dedirtti

Adana'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ByLock kullandığı tespit edilen sanık savunmasıyla pes dedirtti.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen farklı meslek gruplarına mensup 2'si tutuklu 12 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Nurhayat K. ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Sanık Musa A. ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Nurhayat K. savunmasında, cep telefonuna ByLock programını bir başka FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan kardeşi M.E.Ç'nin yüklediğini ileri sürdü. FETÖ'yle bir bağlantısının olmadığını ve kardeşinin itirafta bulunmasını beklediğini belirten sanık Nurhayat K, "Bu programı benim cep telefonuma kardeşim 'aile içinde mesajlaşırız' diyerek yükledi. Ben sürekli ailemle çocuklarımla meşgulüm. Terör örgütüyle ilgim yoktur. Beraatimi talep ederim." dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti de tutuklu sanıkların adli kontrol tedbiriyle tahliyesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23