• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan, Obama'nın özel temsilcisini uyardı: Bir daha yapma

Yeniakit Publisher
2016-09-25 21:10:00 -
Erdoğan, Obama'nın özel temsilcisini uyardı: Bir daha yapma

Hürriyet yazarı Tolga Tanış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terör örgütü YPG'den ödül alan Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk'u sert bir dille uyardığını yazdı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik temaslarda bulundu. Bunlardan biri de ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yapılan görüşmeydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce bu görüşmenin içeriğine dair bilgi vermiş ve Biden'a, ABD uçaklarının Suriye'de terör örgütüne yaptığı silah yardımını sorduğunu anlatmış ve bu konuda önemli açıklamalar yapmıştı.

OBAMA'NIN ÖZEL TEMSİLCİSİNİ UYARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden arasında gerçekleştirilen görüşmeye dair çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı.

Hürriyet'in Washington temsilcisi Tolga Tanış'ın bugünkü köşe yazısında aktardığına göre, Erdoğan'ın Biden'la görüşmesinde, Obama'nın özel temsilcisi de toplantıdaydı. Erdoğan Amerika'nın YPG'ye yaptığı desteği eleştirdiği konuşmasında sözü Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk'un Kobani'de YPG'den ödül almasına getirdi. Ağır biçimde eleştirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tanış, yazısında yaşananlara şöyle anlattı:

"BİR DAHA YAPMA"

"...Başkan Yardımcısı Joe Biden'la görüşmesinde de yapmış. Fetullah Gülen'le başlanıyor. Arada Reza Zarrab'a dair bölümler var. Sonra Suriye'ye geçiyorlar. Ve salonda bulunanlardan Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün şubatta Kobani'ye gidip YPG'den ödül almasına getiriyor konuyu.

Ağır biçimde eleştiriyor. McGurk o sırada oturduğu yerden kaykılıp Erdoğan'ın kendisini kast ettiğini belli ediyor. 'Tamam mesajı aldım', demek istiyor. Ancak Erdoğan hırsını alamıyor. Toplantı bittikten sonra Amerikalıları salondan uğurlarken bu sefer McGurk'ün yüzüne de söylüyor. “Bir daha yapma" diyor"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23