Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kur'an hocası olan Nakşibendi Tarikatı’ndan Nimetullah Hoca, okulları gezerek çocuklara ‘İslam dini ve ahlakını’ anlatmaya devam ediyor. İsmi Nimetullah Halil İbrahim Yurt olan 85 yaşındaki Nimetullah Hoca, Ankara’daki Keçiören Anadolu İmam Hatip lisesinde ortaokul çocuklarına dini sohbet düzenledi.
Nimetullah Hoca daha önce de İstanbul’daki anaokulu ve ilkokullarda verdiği sohbetlerle gündeme gelmişti.
DAVUTOĞLU’NUN DA KUR'AN HOCASIYDI
Nimetullah Hoca, yaklaşık 5 ay önce Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir programda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde gündeme geldi. Başbakan Davutoğlu, kendisine Kur'an öğrettiğini söylediği Nimetullah Hoca’nın yanına gidip eğilerek, “Beni hatırladınız mı hocam” diye sordu. Ancak 85 yaşındaki Nimetullah Hoca Davutoğlu’nu hatırlayamadı. Davutoğlu çevresindekilere Nimetullah Hoca’nın kendisine Kur'an öğreten kişi olduğunu, kendisi ile beraber bütün mahalle çocuklarına Kur'an öğretmesi için de babası Mehmet Davutoğlu’nun dükkânını Nimetullah Hoca’ya verdiğini anlattı.
JAPON GENÇLERİNE İSLAM
Adına açılan web adresinde Nimetullah Hoca, “21. yüzyılın Evliya Çelebisi” ve “Japonya Fatihi” olarak tanıtılıyor. Uzun yıllar Japonya’da kalan Nimetullah Hoca, Japon gençlerine İslamiyeti öğretmek ve Japonlar arasında İslamiyeti yaymak için çalıştı.