• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyanın iki otomobil devi birleşiyor

Yeniakit Publisher
2018-03-29 11:31:00 -
Dünyanın iki otomobil devi birleşiyor

Dünyanın büyük otomotiv üreticileri arasında bulunan Renault SA ve Nissan Motor Co, birleşerek tek hisse senedi işlem gören yeni bir otomobil üretici kurmak üzere görüşmelere başladı.

Konuya yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgiye göre Renault SA ve Nissan Motor Co., birleşerek yalnız tek hisse senedi işlem gören yeni bir otomobil üreticisi kurmak üzere görüşüyor.

Bilginin kamuya açık olmaması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara göre söz konusu anlaşma gerçekleşmesi durumunda taraflar arasındaki söz konusu işbirliğini sona erdirip tek şirket haline getirecek. Renault mevcut durumda Nissan'ın yüzde 43'ünü elinde bulundururken, Japon otomobil üreticisi ise Fransız şirketinde yüzde 15 paya sahip durumda.

Kaynak: Bloomberg

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23