• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyanın en ünlü Kırmızı Balonu’ndan Banksy’nin Zihnine Yolculuk…

Yeniakit Publisher
2016-01-18 04:35:00 -
Dünyanın en ünlü Kırmızı Balonu’ndan Banksy’nin Zihnine Yolculuk…

Dünyada bir ilk! Alışılmışın dışında bir deneyim… “The Art of Banksy” dünya prömiyeri 13 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleşti. Global Karaköy’ün kapıları ilk kez dünya çapında bir sergiyle açıldı

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin dünyaca ünlü eserlerini bir araya getiren en büyük koleksiyon "The Art of Banksy” dünya prömiyeri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle İstanbul’da gerçekleştirildi. Global Yatırım Holding’in kültür sanat hayatına kazandırdığı Global Karaköy binası da kapılarını ilk kez bu sıra dışı sergiyle sanatseverlere açtı.

The Art of Banksy’nin dünya prömiyeri Sümeyye Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

The Art of Banksy’nin dünya prömiyeri Global Karaköy’de protokolü ağırladı. İş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelenlerinin yoğun ilgi gösterdiği prömiyere katılan Sümeyye Erdoğan, basına yaptığı açıklamada, “Banksy’nin bu kadar çok eserini birarada görmek beni çok etkiledi.Özellikle mülteciler konusundaki yaklaşımını gösterdiği eserler çok güzel. Bu sergiyi herkese tavsiye ediyorum” dedi. Serginin doğuştan görme engelliler yararına hizmet veren Parıltı Derneği’ne katkılarını da çok önemsediğini ifade eden Erdoğan, sergiyi gezdikten sonra Parıltı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hale Bacakoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özer ve KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile de görüştü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle Global Yatırım Holding ana sponsorluğu ve İstanbul Entertainment Group, Piu Entertainment işbirliğiyle gerçekleşen sergi,1 yıllık ön hazırlık, 30 günlük yoğun bir çalışma ile hayata geçti.

Banksy’nin son 15 yıllık çalışmasının ürünü olan ve 85 orijinal eserin ilk kez biraraya geldiği sergi açılışında konuşan IEG CEO’su Kemal Gürkaynak, “Bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olan "The Art of Banksy”nin dünya prömiyerini Global Karaköy’ün açılışı ile gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ziyaretçiler, bir sergiden çok ötesini, Banksy’nin Londrası’na bir yolculuk serüveni yaşayacaklar. Steve Lazarides tarafından kürate edilen The Art of Banksy ziyaretçilere gerçekten unutulmayacak bir duygu yaşatacak ve ziyaretçiler Banksy’nin zihnindeki algı ve eserleri gerçekleştirirken yaşadığı ruhu hissedebilecek. Bu sergi ile artık İstanbul’un kalbi, şehrin merkezi Global Karaköy’de atacak. Bu vesile ile Global Karaköy’ün kültür sanat hayatına katılması için vizyonu, emeği ve desteği ile yanımızda olan, iş ortağımız Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’a, katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve desteklerinden dolayı Beyoğlu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ise “Global Yatırım Holding olarak ülkemiz ve dünya için değer yaratmak üzere, 10 yıl önce çıktığımız yolculuğun en önemli kilometre taşlarından biri olan Global Karaköy’ü, kültür ve sanat dünyamıza kazandırmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, faaliyet alanımız her ne olursa olsun, toplumsal gelişimimize katkıda bulunacak kültür sanat projelerinin destekçisi olmayı, bu ülke ve güzel insanlarına sorumluluğumuz olarak gördük. Bu konudaki çalışmalarımızın ölçeğini büyütmek, erişebildiğimiz kişi sayısını artırabilmek ve gelecek nesillere değerli bir kültür mirası bırakabilmek üzere hayata geçen Global Karaköy’ün açılışını “The Art of Banksy” nin dünya prömiyeri ile yapıyor olmak da ayrı bir gurur vesilesi. Banksy ile çıktığımız bu yeni yolda, Global Karaköy’de ulusal ve uluslararası bir çok farklı projeyi sanatseverlerle buluşturacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Global ailesi ve tüm sanatseverler adına, projede birlikte çalıştığımız değerli iş ortağımız IEG’ye, CEO’su Kemal Gürkaynak’a; katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve desteklerinden dolayı Beyoğlu Belediyesi’ne en içten teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.
Serginin küratörü Steve Lazarides ile sergide, Banksy’nin bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış eserlerinin ilk kez sergilendiğini ve bundan büyük heyecan duyduğunu söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hiç deneyimlenmemiş bir serüven…

The Art of Banksy’de sanatçının farklı dönemlerine ait özel koleksiyonlar ve enstalasyonlar, modern teknoloji eşliğinde sergileniyor. Sergide, Lazarides’in özel koleksiyonunun yanı sıra, dünyanın farklı noktalarındaki koleksiyonerlerden toplanan eserler de yer alıyor. Bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olma özelliği taşıyan sergide, aralarında Banksy’nin “Kırmızı Balonlu Kız”, “Gül Şimdi”, “Hizmetçi” gibi en bilindik eserlerinin de bulunduğu toplam 85 eser ziyaretçiyle buluşuyor.

Banksy’nin zihninden İngiltere’ye yolculuk

Ziyaretçiyi alışılageldik formatların dışına çıkaracak olan sergi, bugüne kadar hiç deneyimlenmemiş bir serüvene yolculuk olanağı sunuyor. Her bir bölümde farklı bir mekanın canlandırıldığı sergide, ziyaretçiler bir İngiliz evinin oturma odasından İngiltere sokaklarına uzanan farklı bir atmosfer yaşayacak.

The Art of BANKSY’nin müzikleri Fahir Atakoğlu imzasını taşıyor…

The Art of Banksy, ziyaretçinin bir serginin ötesinde aynı anda görme, duyma ve dokunma duygularını harekete geçirecek bambaşka bir deneyim vadediyor. Fahir Atakoğlu tarafından özel bestelenen müzikleriyle The Art of Banksy’de ziyaretçiler, sergiyi gezerken aynı zamanda müzikal bir dünyadaki etkileşimine de tanık olacaklar. Fahir Atakoğlu konuyla ilgili olarak, "Musical Reflections of "The Art of Banksy", Banksy'nin eserlerinin, bende müzik olarak yansımasıdır. Bendeki etkisinin müziğimle anlatımıdır. 5 bölümden oluşan 25 dakika uzunluğunda bir müzik oldu. Banksy’nin sözlerini, Rumi’nin söz ve şiirlerini, rap stili, ritmik kelime ve cümleler ve şarkı formlarında kullandım. Tümünde World, Jazz, Funk, Deephouse, ve Electronic müzik türlerinin tınıları ile bir fuzyon olusturdum. Türk ve Amerikan müzisyenler, şarkıcılar, aktör ve aktrislerden oluşan bir grupla kaydettik” diye konuştu.

Global Karaköy Hakkında

Kuruluşundan itibaren uluslararası standartlarda değer yaratma hedefiyle faaliyet gösteren Global Yatırım Holding, kültür sanat alanında da önemli adımlar atıyor. Kültür sanat hayatına ve topluma katkıda bulunmayı görev sayan Global Yatırım Holding’in hayata geçirdiği ‘Global Karaköy’ binası, dünya çapında bir sergiye ev sahipliği yaparak hizmete giriyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23