• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya Akıl Sağlığı Haritası'nda Türkiye’nin yeri şaşırttı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Dünya Akıl Sağlığı Haritası'nda Türkiye’nin yeri şaşırttı

Uluslararası güvenlik ve danışmanlık şirketi International SOS, "Dünya Akıl Sağlığı Haritası"nı yayınladı. Haritada Türkiye'nin yeri dikkat çekti. İşte detaylar...

International SOS tarafından her yıl yayınlanan interaktif haritalar, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri silahlı çatışmaların dışında güvenlik, iklim değişikliği ve akıl sağlığı olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirdi.

Ülkeler söz konusu değerlendirmede sahip oldukları risk düzeyine göre sınıflandırıldılar. Tükiye güvenlik konusunda yapılan haritada orta risk grubunda yer alırken iklim değişikliğine bağlı olarakta oluşturulan listede de orta risk grubunda yer aldı.

İklim değişikliği haritasında Türkiye, son yılların gözde tatil ülkeleri arasında yer alan Mısır, Tayland, Vietnam ve Dominik Cumhuriyeti gibi destinasyolar ile aynı grupta yer alması dikkat çekti.

Güvenlik ve iklim değişikliğinin yanı sıra en ilgi çekici harita olan akıl sağlığı haritasında Türkiye’nin yer aldığı kategori şaşırttı.

Söz konusu haritayla birlikte ülkelerde nüfusa oranla ne kadar depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk, yeme içme bozuklukları ve şizofreni vakası olduğunu ortaya koyuldu.

Türkiye bu haritada da yüzde 12.5 - 15 ile 'orta risk' diliminde yer alarak dikkat çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

tespit

kadının ruh sağlığı bozuksa hemen adı konulabiliyor. erkeğin bozuksa zor. erkektir yaparla örtülüyor. ancak bir cana zarar verecek ya da yapayalnız kalacak derecede anormal davranacak da ruh sağlığı bozuk densin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23