• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili flaş gelişme! Duyan, şaşkınlığını gizleyemedi
2024-03-17 13:49:00

Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili flaş gelişme! Duyan, şaşkınlığını gizleyemedi

Kara para aklama iddiası üzerine haklarında soruşturma başlatılan ve tutuklanan sosyal medya ünlüleri Dilan Polat ve Engin Polat çifti için "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit" ve "Mala zarar verme" suçlarından 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İstenen cezanın düşük kalması, kamuoyunda şaşkınlık oluşturdu.

#1
Foto - Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili flaş gelişme! Duyan, şaşkınlığını gizleyemedi

Kara para aklama iddiası üzerine haklarında soruşturma başlatılan ve tutuklanan sosyal medya ünlüleri Dilan ve Engin Polat çiftinin da aralarında bulunduğu şüpheliler için iddianame tamamlandı. Engin Polat, Dilan Polat, Sezgin Polat dahil 8 şüpheli için "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit" ve "Mala zarar verme" suçlarından 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianemede silahlı saldırının failinin de "Daltonlar Çetesi" olduğu belirtilirken Dilan Polat, tehdit videosunda hedefin Banu Parlak olmadığını savundu.

#2
Foto - Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili flaş gelişme! Duyan, şaşkınlığını gizleyemedi

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre iddianamede silahlı saldırının failinin, liderliğini Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batın Can Gökdemir'in yaptığı Daltonlar Çetesi olduğu belirtildi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dilan Polat'ın Parlak'ı tehdit ettiği video yer aldı.

#3
Foto - Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili flaş gelişme! Duyan, şaşkınlığını gizleyemedi

Tehdit videosunun ardından kısa süre sonra Sezgin, Engin ve Dilan Polat'ın ortak kararıyla Engin Polat'ın, Gürcistan'daki bağlantılarını kullanarak kamuoyunda "Daltonlar Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için irtibat kurduğu kaydedildi.

#4
Foto - Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili flaş gelişme! Duyan, şaşkınlığını gizleyemedi

İddianamede Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in "Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "Mala zarar verme" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istendi. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23