• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dik durmaya, kardeşliğe vurgu yapmaya devam edeceğiz

Yeniakit Publisher
2015-10-16 18:29:00 -
Dik durmaya, kardeşliğe vurgu yapmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yerli otomobil üretme çabalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, “Yerli otomobil üretme iradesi ortaya konulduğunda, bu ülkeye yabancı zihniyetin ‘cadillac taklidi’ benzetmesi yapması, otomobilin yerli, bu zihniyetin ülkemize yabancı olduğunun göstergesidir” dedi.

Yalçın, Memur-Sen’in “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 81 ilde başlattığı il buluşmaları kapsamında İşeri Park Tesisleri’nde gerçekleştirilen ‘Tokat İl Buluşması’na katılarak, üyelere hitap etti.

Aymazlıkların ülkemize kaybettirdiklerinin farkındayız

1 milyon üye hedeflediklerini belirten Genel Başkan Ali Yalçın, “1 milyon üye hedefinin altında yatan temel gerçek, Türkiye’de sendikacılığı vesayetin ırgatlığına, darbecilerin uşaklığına endeksleyenlerin yanlış yolda oluşlarının, aymazlıklarının ve açmazlıklarının bu ülkeye neler kaybettirdiğinin farkında oluşumuzdur” şeklinde konuştu.

Doğru yerde durmaya devam
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yalçın, “Son süreçte cereyan eden bazı darbe girişimlerinde nasıl dalgakıran olduysak, terör hadisesi cereyan ettiğinde de, milletimizin ensesinde boza pişirmeye niyetli olanların aynı şeyleri tekrar etmeye kalkışmalarında da aynı duruşu sergiledik. Teröre, darbeye-darbecilere, haksızlığa, adaletsizliğe, yasaklara ve zulme hep karşı çıktık; mazlumun, masumun, mağdurun ve haklının yanında olduk. Geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da aynı çizgide yürümeye, ‘kral çıplak’ demeye, dik durmaya, doğru yerde olmaya, kardeşliğe vurgu yapmaya devam edeceğiz” diyerek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme çağrısında bulundu.

Türkiye’nin bundan sonra güçsüz bir ülke olma şansının olmadığını belirten Yalçın, “Bundan sonra bu ülkenin istikrarı devam etmelidir. 7 Haziran seçiminden sonra ortaya çıkan durum, koalisyon belirtisi, yüz yıllık planlarının ertelenmesi ve gerçekleşmemesi üzerine umudunu yitirenlerin yeniden umudunun yeşerdiği bir sürece dönüştü. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve Ankara’da yapılan saldırıların ortak bir hedefi vardır. Yeniden Büyük Türkiye yolculuğu akamete uğratılmak istenmektedir. Onun için yapılan mühendisliği görmek, fark etmek; her zaman aynı şeyin tutmadığını bilmek, bildirmek lazım” diye konuştu.

Yerli otomobile yabancı diyenler asıl kendileri bu ülkeye yabancı

Yalçın, Türkiye’nin yerli üretim otomobil çalışmalarıyla ilgili gelişmelere değinerek, bazı kesimlerin yerli olan her ne varsa hemen bir çamur atma, itibarsızlaştırma girişiminde bulunduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Dün Erbakan’ı hedef alanların bugün Erdoğan’ı hedef aldığının altını çiziyor, bu ülkenin kalkınma sürecine, bu ülkeye yürek katanlara çelme takmaya çalışanların olduğunu görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. ‘Mesele Türkiye’nin şeftali yerine motor üretmesiydi’ diyen rahmetli Erbakan Hoca’nın bıraktığı geleneği devam ettirmeye çalışıp bu ülkede yerli motor üretme iradesi ortaya konulduğunda ‘Çakma Cadillac’ diyenlerin kendisinin çakma olduğunun altını çiziyorum. Cesareti kırmaya, yürüyüşü durdurmaya çalışanların yüreklerinin satılmış olduğunu gördüğümüzü ifade ediyorum.”

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Memur-Sen Tokat İl Temsilcisi Suat Mantar, Memur-Sen Tokat Kurucu Üyesi ve AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Yusuf Beyazıt’ın da birer konuşma yaptığı programa AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan, Toç Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yönetimleri, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23