• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhuriyet'in paranoyak yazarı zıvanadan çıktı

Yeniakit Publisher
2014-10-29 13:29:00 - 2014-10-29 13:31:17
Cumhuriyet'in paranoyak yazarı zıvanadan çıktı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, Ermenek'te bir maden ocağında 18 işçinin mahsur kalmasının, Cumhuriyet kutlamalarını engellemek için kurulan bir düzenek olduğunu savunarak iyice zıvanadan çıktı.

Ermenek'te özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kaldı. 379 kişilik ekibin yanında  2 uçak, 2 helikopter, 62 araç ve çok sayıda malzeme ile çalışılmasına rağmen 10 bin tonluk su, kazadan 24 saat sonra azalma eğilimine geçti.

Çalışmalar hızla sürerken 18 madenciden müjdeli haberin gelmesi ümit ediliyor.

KUTLAMALAR İPTAL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir acının yaşandığı dönemde 29 Ekim resepsiyonu yapılamayacağını ve bu yüzden iptal kararı aldıklarını duyurdu. Öte yandan yurt genelindeki etkinlikler maden faciası nedeniyle bir bir iptal ediliyor.

CUMHURİYET'İ KUTLAMAMAK İÇİN DÜZENEK KURDULAR

Paronayak olduğunu söyleyen Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, 18 madenci için acı bekleyiş sürerken, bunun aslında Cumhuriyet kutlamalarını iptal için gerekçe yaratan bir düzenek olduğunu savundu.

NE ZAMAN ÇIKARILACAKLARI TAHMİN EDİLEMİYOR

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın ifadesine göre, 18 madencinin ne zaman çıkarılabileceği hakkında bir süre verilemiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23