• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Obama'ya sürpriz Rakka teklifi

Yeniakit Publisher
2016-10-28 08:00:00 - 2016-10-28 08:03:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Obama'ya sürpriz Rakka teklifi

Fırat Kalkanı’nda sırada El Bab’ın olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama'ya “PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Gelin sizle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz” dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’yla yaptığı telefon görüşmesinde PYD/YPG’nin terör örgütü olduğunu yeniden hatırlatarak, “PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Gelin sizle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz” dediğini söyledi. Erdoğan, El Bab’dan sonra Münbiç’e ardından Rakka’ya yürüneceğini, bu konuda atılacak adımları da Obama ile paylaştığını kaydetti.

OBAMA’YA RAKKA MESAJI

Erdoğan, ''Durmadık, aşağıda Dabık vardı. Dabık, DEAŞ’ın kutsalıydı. Orası, bir zamanlar Mercidabık Savaşı’nı yaptığımız yerdi. Dabık’tan da terk edip gittiler. Şimdi El Bab’a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab’ı da terk edecekler, ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz. Dün (önceki) akşam Sayın Obama ile uzun uzadıya görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimiz ile de bu tür adımları atacağımızı kendileriyle paylaştık. Ve şunu da söyleyeyim; PYD, YPG gibi terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok Rakka’da. PYD, PKK aynıdır. Biz dedik ki, ‘Gelin sizle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım, bunu biz sizinle beraber hallederiz, bu gücümüz var’. Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü bunların hepsi aynı.'' dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23