Çinli aşı şirketi Sinovac'tan tartışmalara neden olacak Türkiye duyurusu: Biz kazandık
Pandemi döneminde Alman Biontech ile tartışmalara neden olan koronavirüs aşısı üreticisi Çinli Sinovac'tan Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
Pandemi döneminde Alman Biontech ile tartışmalara neden olan koronavirüs aşısı üreticisi Çinli Sinovac'tan Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
Kovid aşısı ile tanınan Çinli aşı şirketi Sinovac, Türkiye’nin hepatit A ve suçiçeği aşılarının tedarikine yönelik ihaleyi kazandığını duyurdu.
Çinli aşı şirketi Sinovac, Türkiye'nin hepatit A ve su çiçeği aşılarına yönelik uzun vadeli tedarik projesine yönelik başarılı teklifiyle uluslararası iş birliğinde önemli bir kilometre taşına imza attığını duyurdu .
İhaleyi 24 Mayıs'ta Sinovac ile bir Türk ortağının ortak girişimi olan ve Türkiye'de yıllık 30 milyon doz aşı üretim üssü bulunan KeyVac kazandı . Halk sağlığı sektöründe Çin ile Türkiye arasındaki güçlü işbirliğinin bir kanıtı olan proje , Sinovac'ın yurtdışı pazarlara aşı tedarik etmek için yıllar süren çabalarının ardından geliyor .
İnsan aşılarının üretimini ve tedarikini yerelleştirmeyi amaçlayan Türkiye, Aralık 2023'te hepatit A ve suçiçeği aşıları için açık ihale programı başlattı. İhale, yoğun rekabetin ortasında KeyVac'ın başarılı teklif sahibi olarak ortaya çıkmasıyla 2 Nisan 2024'te resmi olarak açıldı. 24 Mayıs da ise kazanan açıklandı.
Sinovac'ın baş işletme sorumlusu Yang Guang , projenin başarısının şirket için uluslararası işbirliğini ilerletmede çok önemli bir adım olduğunu ve Çin aşı şirketlerinin küreselleşmesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi .
" Başarılı teklif, Sinovac'ın aşı ürünlerinin, hizmetlerinin ve teknolojik yeteneklerinin, ülkenin kalıcı aşı talebini büyük ölçüde karşılamak için Türk hükümeti ve halkının takdirini ve güvenini kazandığını gösteriyor "
Sinovac, 2013 yılından bu yana Türkiye'de hepatit A aşılarının tedarikine yönelik ihalelerde aktif olarak yer alıyor ve yerel üretim ortaklıkları araştırıyor.
Kaynak: Patronlar Dünyası
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23