Yumrukçu Orhan Övet’e tekme tokat girişen CHP’liller, Bekir Bozdağ’a saldıran provokatörü ise, polisin elinden alıp yanağını okşamışlardı. CHP’liler yumruklu saldırıya maruz kalan Bakan Taner Yıldız ile de alay etmişlerdi.
EMRE KÜSKÜN/ANKARA - Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Orhan Övet isimli şahsı tekme tokat dövüp, linç etmek isteyen CHP’li vekillerin, Hacıbektaş-ı Veli’yi Anma Etkinlikleri’nde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a saldıran Hüseyin Satı’ya ise sahip çıkıp, polise bile teslim etmemesi çite standardı ve ilkesiz duruşu gözler önüne serdi.
SALDIRGANIN YANAĞINI OKŞADILAR
Kılıçdaroğlu için ortalığı ayağa kaldıran CHP’liler, Bazdağ’a yönelik alçaklığa adeta alkış tutmuştu. Hüseyin Satı adlı sözde gazeteci müsveddesi, Bakan Bozdağ’a yumruk atmıştı. Saldırganı gözaltına alan polisler tribünlerdeki CHP’liler tarafından yuhalanırken, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın da saldırganı savunarak polisin kelepçe takmasını engellemişti. Satı’yı polisin elinden alan Oran ve Günaydın, saldırganı kendi makam araçlarıyla polis merkezine götürmüştü.
Günaydın, “Hacı Bektaşi Veli anma etkinliklerinde yaka paça gözaltına alınan gazeteciyle beraber emniyetteyiz” şeklinde vicdanları sızlatan bir tweet atmıştı. Daha sonra Satı’nın CHP’li vekillerle ilişkisi deşifre olurken, saldırgana sahip çıkılmasına tepki gösteren Bekir Bozdağ, “CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Umut Oran ile milletvekili Durdu Özpolat’ın şahsıma yumruk atan saldırgana sahip çıkması, yumruktan daha fazla canımı acıtmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, konuşmasında bu saldırıyı dile getirmedi. Saldırıyı kınayan yaklaşımın içinde olmadı. Bu anlayışı, bu zihniyeti kınadığımı ifade etmek isterim.Bir şiddet var, bir bakana saldırı var, darp var ve böylesi bir olay karşısında yaka paça gözaltına alındığı söylenen bir gazeteciden bahsedip onu müdafaa etmek var” demişti. Başbakan Erdoğan da saldırganın yanağını okşayıp kol kanat gerek CHP kurmaylarına sert çıkmıştı.
‘GEÇMİŞ OLSUN’ DEMEK YERİNE ALAY ETTİLER
Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yumruklu saldırıya uğramış ve burnu kırılmıştı. CHP’liler, geçmiş olsun dileklerini iletmek yerine Yıldız’ın durumuyla alay etmişti. Yıldız’ın burnu sargılı olarak anayasa değişikliği oylamasına katılmasından rahatsız olan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “Utanmıyor musunuz, Türkiye’ye utanç tablosunu izlettiriyorsunuz. Bu millet hesabınızı kesmiş. Seçimde öyle bir Osmanlı tokadı yiyeceksiniz ki benden söylemesi” demişti.
ÇELİK’TEN KILIÇDAROĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN
Bu arada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu’na TBMM’de saldıran kişinin 2012’de AK Parti üyesi olduğunu, olayın ardından da derhal partiden ihraç edildiğini bildirdi ve Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.
YUMRUKÇU ÖVET CEZAEVİNDE
Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında Nöbetçi Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Orhan Övet, başka bir cezaya ilişkin denetimli serbestlik yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle kalan cezasını çekmek üzere Sincan Cezaevi’ne gönderildi. Orhan Övet’in 16 Kasım 2014’e kadar cezaevinde kalacağı öğrenildi.
