• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Buna bir çare üretmek gerekiyordu' dedi! Destici'den Erdoğan'a teşekkür

Yeniakit Publisher
2021-06-14 18:58:00 -
'Buna bir çare üretmek gerekiyordu' dedi! Destici'den Erdoğan'a teşekkür

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde tamamlanma aşamasına gelen Gökpınar Barajı ile ilgili açıklamada bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde tamamlanma aşamasına gelen Gökpınar Barajı ile ilgili açıklama yaptı.

İlçeyi ziyaret eden Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçiliğin dünyada insanlık tarihiyle birlikte var olan bir meslek olduğunu söyledi.

Tarımın dünya çapında stratejik bir konu olduğuna değinen Destici, "Özellikle pandemi şartları bize gösterdi ki, bu alan kendi kendine yetmedi. Çevre coğrafyamız başta olmak üzere, dünyaya ürün ihraç etmek çok önemliydi. Eskişehir, Ankara, Polatlı, Günyüzü 'tahıl ambarı' diyebileceğimiz yerler. Tahılın yanı sıra yeşilliklerin de çok çeşitlerinin üretildiği bir alan. Tarımda su çok önemli. Hayatın devam etmesi için bir zorunluluk. Allah’ın bir lütfu. Çiftçi için çok daha önemli. Çünkü eğer toprağınızı suluyorsanız, daha fazla verim alıyorsunuz." dedi.

Destici, Sakarya Nehri'ndeki suyun Eskişehir'in Çifteler ilçesinden Günyüzü ve Polatlı'ya gelene kadar azaldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Buna bir çare üretmek gerekiyordu. Gökpınar Barajı bu anlamda çok önemli bir yatırım. Bunun bitirilmesi noktasında 2 yıldır girişimlerimizi sürdürdük. Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile hem de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştük. Barajın tamamlanması hususunda istişarelerde bulunduk. Bu sayede bölgeye yapılacak yatırımın katbekat üstünde bir geri dönüş sağlanacağını anlattık. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Bakanımızın oluruyla yeterli ödenek ayrıldı. Artık 2022 yılı itibarıyla, su problemi çeken çiftçilerimize büyük bir takviye gerçekleştirilmiş oldu. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

tulum

sen kimsi bee... ona buna yaraniyorsun. git evinde otur

mustafa

kimse sevmiyor seni Destici
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23