Bölgeden doğalgaz fışkırırken gaz sahası vuruldu! Türk şirket apar topar sahayı terk etti
Doğalgaz sahasına insansız hava araçlarıyla yapılan saldırı bölgedeki dengeleri tam anlamıyla değiştirdi.
Doğalgaz sahasına insansız hava araçlarıyla yapılan saldırı bölgedeki dengeleri tam anlamıyla değiştirdi.
Talihsiz olay, 26 Nisan’da meydana geldi ve bir intihar drone'unun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki Süleymaniye vilayetindeki Khor Mor gaz sahasını vurması sonucunda dört Yemen vatandaşının kaybı ve iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı.
Khor Mor gaz sahası, BAE'nin Dana Gas şirketi tarafından geliştirildiği için önem taşıyor.
Bölgedeki enerji santrallerinin neredeyse yüzde 80'ine doğal gaz elektrik sağlıyor.
Yerel elektrik yetkililerine göre, drene saldırısının neden olduğu kesinti 2.500 megawatt elektrik kaybına yol açtı.
Kanada merkezli küresel bir mühendislik şirketi ve onun Türk alt yüklenicisi, emniyet ve güvenlik kaygılarının tetiklediği bir hareketle, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki Khor Mor gaz sahası genişletme projesinde personelini geri çekmeye ve faaliyetleri geçici olarak askıya almaya karar verdi.
Bu karar, The New Arab’da yer alan habere göre yakın zamanda gerçekleşen bir insansız hava aracı saldırısının ardından geldi.
Yine aynı karar, Türk taşeron şirketi Biltek'in yaklaşık 3000 işçiyi geri çekmesinin ardından geldi.
Kaynak: Patronlar Dünyası
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23