• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Bir tabak içen hastalık nedir bilmiyor! Duyunca şok olacaksınız: Tam bir C vitamini deposu, ölümden başka her derde deva

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Bir tabak içen hastalık nedir bilmiyor! Duyunca şok olacaksınız: Tam bir C vitamini deposu, ölümden başka her derde deva

Bazı çorbalar, içerdiği gizli faydalarla düzenli tüketildiğinde vücudu güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. İçindeki doğal malzemeler, vücudun savunma mekanizmasını destekleyerek olası rahatsızlıklara karşı direnç kazandırır. Soğuk günlerde bu çorbalar, sessizce sağlığınızı koruyan birer destekçiye dönüşür. İşte tüm detaylar...

#1
Foto - Bir tabak içen hastalık nedir bilmiyor! Duyunca şok olacaksınız: Tam bir C vitamini deposu, ölümden başka her derde deva

TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMANIN FAYDALARI NELERDİR? Terbiyeli tavuk haşlama, lezzetli ve besleyici bir yemek olmasının yanı sıra sağlığa pek çok fayda sağlar. Öncelikle, tavuk haşlama yüksek protein içeriğiyle kas gelişimini destekler ve vücuda enerji sağlar. Terbiyeli tavuk haşlama yaparken kullanılan terbiyenin içindeki limon, yoğurt ve yumurta sarısı gibi malzemeler, sindirimi kolaylaştırarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu yemeğin özellikle soğuk kış günlerinde tüketilmesi, vücudu sıcak tutar ve grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki yapar.

#2
Foto - Bir tabak içen hastalık nedir bilmiyor! Duyunca şok olacaksınız: Tam bir C vitamini deposu, ölümden başka her derde deva

Tavuk suyunun içeriğinde bulunan kolajen, eklem ve kemik sağlığına katkıda bulunur. Aynı zamanda cilt elastikiyetini artırarak cildin daha genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Terbiyeli tavuk haşlama, mideyi yormayan hafif yapısıyla sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkiler sunar. İçerdiği protein ve vitaminler sayesinde sindirimi hızlandırır ve bağırsak hareketlerini düzenler. Bu da mide problemleri yaşayanlar için oldukça faydalıdır.

#3
Foto - Bir tabak içen hastalık nedir bilmiyor! Duyunca şok olacaksınız: Tam bir C vitamini deposu, ölümden başka her derde deva

Tavuk suyunun içeriğinde bulunan amino asitler, vücuttaki hücrelerin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur, bu da genel iyileşme sürecine katkı sağlar. Özellikle hastalık dönemlerinde bağışıklık sistemini güçlendiren bu yemek, hızlı bir şekilde toparlanmayı destekler. Terbiyeli tavuk haşlama düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolü yapmak isteyenler için de ideal bir besindir. Terbiyede kullanılan malzemelerden limon, yemeğe ek bir C vitamini kaynağı sağlar ve vücudun serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olur. Yoğurt ise probiyotik özellikleriyle bağırsak sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda yoğurttaki kalsiyum, kemik sağlığına katkı sağlar ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarına karşı koruma sağlar. Yumurta sarısındaki vitaminler ise vücudun ihtiyaç duyduğu temel besinleri karşılayarak, terbiyeli tavuk haşlamayı tam bir besin deposu haline getirir.

#4
Foto - Bir tabak içen hastalık nedir bilmiyor! Duyunca şok olacaksınız: Tam bir C vitamini deposu, ölümden başka her derde deva

TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA TARİFİ Terbiyeli tavuk haşlama malzemeler: 5 tane tavuk baget 4 tane patates 3 tane havuç 3 diş sarımsak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı Maydanoz veya dereotu 1 tatlı kaşığı tuz İsteğe bağlı karabiber Üzerini geçecek kadar su Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yoğurt Yarım limon suyu.

#5
Foto - Bir tabak içen hastalık nedir bilmiyor! Duyunca şok olacaksınız: Tam bir C vitamini deposu, ölümden başka her derde deva

TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPILIŞI: Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın. Sarımsakları küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın. Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın. Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin. Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın. Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın. Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın. TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPMANIN PÜF NOKTASI: Tavuğun üzerinde oluşan siyah köpükleri kaşık yardımı ile almanız yemeğin görüntüsünü daha leziz hale getirecektir. Yoğurtlu terbiyeyi eklerken tavuğun suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyenizin içerisine koymalısınız. Sıcak soğuk farkının çok olması durumunda kesilme problemi yaşayabilirsiniz. Tavuğunuzun suyunun çok olması durumunda derin dondurucularınızda saklayabilir ve pilav ya da farklı çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Böylelikle hem daha lezzetli hem de sağlıklı yiyecekler elde etmiş olursunuz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23