• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
Bir ağaçtan yedi meyve topladı!

2016-05-27 01:41:00
Bir ağaçtan yedi meyve topladı!

Yatağan ilçesinde emekli olduktan sonra evinin bahçesinde meyve yetiştiren Memduh Mavi, internetten öğrendiği aşılama yöntemi sayesinde bir ağaçtan 7 farklı meyve elde etti. Türkiye Kömür İşletmelerinden emekli olan 53 yaşındaki Mavi, Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki evinin bahçesine meyve fidanları dikti.

#1
Foto - Bir ağaçtan yedi meyve topladı!

Zamanının büyük bölümünü burada geçiren Mavi'nin, bahçenin yeterli büyüklükte olmaması nedeniyle tek bir ağaçtan birden fazla meyve almak için giriştiği arayış olumlu sonuçlandı.

#2
Foto - Bir ağaçtan yedi meyve topladı!

Mavi, internet sitelerinden yaptığı incelemelerin ardından aşılama tekniklerini öğrendiğini anlattı.

#3
Foto - Bir ağaçtan yedi meyve topladı!

Bahçesindeki muşmula ağacına erik, badem, elma, ayva, vişne ve şeftali aşıladığını ifade eden Mavi, ağacın her türden meyveyi verdiğini kaydetti.

#4
Foto - Bir ağaçtan yedi meyve topladı!

Meyveleri severek yediklerini dile getiren Mavi, Yani bir ağaçta kokteyl gibi değişik meyveler yer alıyor. 3 yıldır deniyorum. Şu anda meyveleri yiyoruz. dedi.

#5
Foto - Bir ağaçtan yedi meyve topladı!

Evine misafirliğe gelen yakınlarının da bahçesine hayran kaldığını belirten Mavi, çevresindekiler için de ücretsiz aşılama yaptığını ifade etti.

#6
Foto - Bir ağaçtan yedi meyve topladı!

Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday ise bir meyve ağacına, aynı türün iki çeşidi olmak kaydıyla aşılama yapılabildiğini fakat farklı çeşitte meyvelerin tek bir ağaca aşılanmasına daha önce tanık olmadığını söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23