• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Binali Yıldırım: Erdoğan 2015'ten sonra kabineye başkanlık edecek

Yeniakit Publisher
2014-12-11 13:48:00 -
Binali Yıldırım: Erdoğan 2015'ten sonra kabineye başkanlık edecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılından sonra kabineye başkanlık edeceğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.

Binali Yıldırım’ın konuşmasından önemli satır başları 

"BAŞKANLIK EDECEK"

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da anayasaya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname.İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak.

'BUNU GÜNDEME GETİRMEK BİLE AYIPTIR'

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ile ilgili eleştirilere de cevap veren Yıldırım, "Binlerce hastane, havaalanı yaptık. Marmaray yaptık, 3.Köprü'yü yapıyoruz. Dedik kiTürkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak. Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km’lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. 50 kilometrelikmaliyeti kadar yer yapmışız. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Bu tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23