• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Beyaz kıta’ seferleri meyvelerini veriyor

Yeniakit Publisher
2019-12-08 12:30:00 -
‘Beyaz kıta’ seferleri meyvelerini veriyor

Türkiye, Antarktika’ya düzenlenecek yeni seferin hazırlığını yaparken, bu zamana kadar ulusal seferlere katılan 100’e yakın bilim insanının kutuptaki çalışmaları etkisini gösteriyor. Türk bilim insanlarının “bilim ve barış kıtası” olarak adlandırılan Antarktika’da bugüne kadar yaptığı araştırmalar sonucu 11 uluslararası bilimsel yayın tamamlanırken, 35 yayının ise çalışmaları sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, 2017’den bu yana Antarktika’ya düzenlenen ulusal bilim seferleri meyvelerini veriyor. 

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda bugüne kadar beyaz kıtaya 3 ulusal sefer düzenlenirken, 100’e yakın Türk bilim insanı burada çeşitli alanlarda araştırma yapma imkanı buldu.

Türk bilim insanlarının kıtada yaptığı araştırmalar sonucu bugüne kadar 11 uluslararası bilimsel yayın hazırlandı, 35 yayının ise çalışmaları devam ediyor.

Türkiye, Antarktika’ya düzenlenecek yeni seferin hazırlığını yaparken, 3’üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi Lideri Doç. Dr. Burcu Özsoy, kıtada bilimsel çalışma yapmanın ve örnek toplamanın meşakkatli bir süreç olduğunu söyledi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kıtaya yönelik araştırmaların analiz, makale yazım ve hakemler tarafından değerlendirilme süreçlerinin oldukça emek gerektirdiğine işaret eden Özsoy, “Antarktika’da araştırma yapmanın zorluklara rağmen bilim insanlarımızın yüksek etkili dergilerde bilimsel makalelere halihazırda imza atmış olması takdir edilesi bir gerçek. Halihazırda basılmış olanların yanında hazırlık sürecinde olan 30’un üzerinde yayın olması bilim insanlarımızın ciddi başarısını ortaya koymaktadır” dedi. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yusufoğlu

bir dönemi tarih reisten önce ve reisten sonra diye yazacak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23