Belçika'nın Türkiye'deki temsilcilikleri hizmet vermeye devam ediyor. Büyükelçi Trenteseau, "Gördüğünüz gibi bizler burada, Belçikalı ve Türk vatandaşların hizmetindeyiz." dedi.
Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Brüksel'de yaşanan terör saldırılarına ilişkin soruları yanıtladı.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Büyükelçi Trenteseau, "Brüksel çok kültürlü, birçok milliyetin barış içinde bir arada yaşadığı bir şehir. Bu saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında yabancı uyruklular olduğu da söyleniyor. Bu kişilerin ailelerine Belçikalı olsun yabancı olsun taziye dileklerimizi iletiyoruz." dedi.
Brüksel'de PKK'nın kurduğu çadır
Trenteseau, Brüksel'de kent merkezinde terör örgütü PKK tarafından kurulan çadıra ilişkin ise şunları söyledi:
"Türkiye'de yaşanan acılardan dolayı çadırın kurulmasına ilişkin tepkileri anlıyoruz. Ancak orada yerel makamların çadırın ne amaçla kullanılacağı tam bilinmeden verilmiş bir izin olabilir. Terör örgütü PKK, Belçika ve Avrupa Birliği tarafından zaten biliniyor ve tanınıyor. Bildiğiniz gibi, 2 hafta önce de Türkiye ve Belçika'nın içişleri, adalet ve dışişleri bakanları ortak bir toplantı düzenlediler. İşbirliği yapıyoruz ve devam edeceğiz."
"Belçikalı ve Türk vatandaşlarının hizmetindeyiz hala"
Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğu'nun kapatıldığı yönündeki haberleri de yalanlayan Trenteseau, "Gördüğünüz gibi bizler burada, Belçikalı ve Türk vatandaşların hizmetindeyiz hala." dedi.
Kaynak: AA