• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Ersoy umutlu konuştu

Yeniakit Publisher
2020-04-09 10:13:00 -
Bakan Ersoy umutlu konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan turizmcilerin yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Ersoy, Coronavirüsünün (Covid-19) yayılımında önümüzdeki hafta kırılım yaşanabileceğini belirterek, “Ardından salgın V çizerek düşüşe geçecektir ve Ramazan Bayramı döneminde yerli turizmde kısmi olarak hareketlenme başlayacaktır” dedi.

Sene başında belirlenen hedeflerin tutturulmasının imkânsız olduğuna işaret eden Ersoy, “Tabii ülkeler sorunlarına titiz bir şekilde sahip çıkarlarda sezon ortalarında düzelme başlar ama tahminde bulunmak için henüz erken” diye konuştu.

Önemli destekler

Turizm sektörüne önemli destekler sunulduğuna da dikkati çeken Ersoy, şu ifadeleri kullandı:“Vergi ötelemelerine gidildi. KDV’yle ilgili ödemeler ilk etapta 6 ay ertelendi. İşletmelere yeni krediler tahsis edildi. Kısa çalışma ödeneğine esneklik getirildi. Öbür taraftan acenteler ve otellerle ilgili avans ödemelerinde bir finansman açığı olduğunu gördük. Hemen harekete geçip kredi avans geri iade sistemini devreye aldık. Sisteme başvuruları kabul ediyoruz.”

Acentelere iyi haber

Ayrıca acente belgelerinin devredilebileceğini dile getiren Ersoy, şunları söyledi: “Bununla ilgili düzenlemeyi yeni çıkacak Meclis’e yolladık. Tabii bir de işe devam kredisi var. 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli bir kredi. Küçük hacimli seyahat acentelerinin yararlanacakları hızlı ve esnek bir paket. Başvurular sitemizden yapılabilecek. İnşallah, kredileri nisan ayında hızlı bir şekilde kullandıracağız. İşe devam kredisine en az 2 çalışanı ve 500 bin lira cirosu olan acenteler müracaat edebilecekler.”

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23