• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Akın Gürlek’ten Özgür Özel’e sert cevap: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla susuyorum!

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Bakan Akın Gürlek’ten Özgür Özel’e sert cevap: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla susuyorum!

AK Parti'li Şamil Tayyar, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in son dönemdeki asılsız iddiaları ve yüksek perdeden savurduğu tehditlere karşı Bakan Gürlek’in vakur duruşunun arkasındaki sebep ortaya çıktı.

TGRT Haber canlı yayınında konuşan Tayyar, Bakan Gürlek’in kendisine, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bana talimatı var. Bu talimat gereği susuyorum. Bana 'polemiğe girme, Özgür Özel'i de ciddiye alma' dedi" ifadelerini kullandığını aktardı.


"Özgür Özel'i ciddiye alma" talimatı

Bakan Gürlek’in, muhalefetin çamur siyasetine karşı hukuk çerçevesinde hareket ettiğini belirten Tayyar, görüşmenin ayrıntılarını şu şekilde sıraladı:

  • Yargı Kararını Verecek: Bakan Gürlek, Özgür Özel hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açtığını hatırlatarak, mücadelesini mahkemede sürdüreceğini vurguladı.
  • Tapu İddialarına Net Yanıt: Mal varlığı üzerinden yürütülen algı operasyonlarına değinen Bakan Gürlek, toplam 4 tapusunun olduğunu ve bunların güncel değerinin iddia edilen rakamların çok uzağında, yaklaşık 40 milyon lira civarında olduğunu belirtti.
  • Hedef Saptırma Çabası: Bakan Gürlek, Özgür Özel’in bu saldırgan tavrının arkasında İBB yargılamalarını gölgelemek ve kendi içlerindeki panik havasını dağıtmak olduğunu ifade etti.

Siyasi mücadele mesajı

Eski bir hakim olan Adalet Bakanı Akın Gürlek, müktesebatı gereği bu tür polemiklerle başa çıkmanın kendisi için zor olmadığını ancak devlet adabı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri doğrultusunda sükunetini koruduğunu belirtti. Gürlek, "Cumhurbaşkanımızın talimatı olmasa, Özel ile çok sağlam bir siyasi mücadele veririm, suskunluğumuzun sebebi budur" diyerek kararlılığını dile getirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vay vay

Söyleyecek ne var ki..

M B

Özgür Özel, kimdir? Nedir? Necidir? Politika ürtrmiyor! Memlekette provokasyon yapmak için mi seçildi? Memleketin etrafında, neler olup bitiyor? İnsanların hayatını etkileyen iç ve dış etkenlere karşı hükümete elinden gelen moral desteği yapacağına, köstek olmaya çalışıp, daha da memletin altını oymak için elinden gelenin en fazlasını yapmaya gayret ediyor! İnsanlar bunu göremiyor!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23