• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BAE'de devlete ait tesisi fotoğraflayan 2 İsrailli gözaltına alındı

Yeniakit Publisher
2020-11-15 15:51:07 -
BAE'de devlete ait tesisi fotoğraflayan 2 İsrailli gözaltına alındı

KUDÜS (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde devlete ait bir tesisin fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle 2 İsraillinin gözaltına alındığı bildirildi.

Israel Hayom gazetesinde yer alan haberde, 2 İsraillinin yasak olmasına rağmen Dubai kentinde devlete ait resmi bir tesisin fotoğraflarını çektikleri gerekçesiyle BAE güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan İsraillilerin kimlikleri hakkında bilgi verilmezken, habere ilişkin İsrailli veya BAE'li yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

BAE'de yasalar gereği çeşitli hükümet binalarının, askeri alanların ve havaalanlarının fotoğraflanmasına izin verilmiyor.

İsrail ile BAE, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasını imzalamıştı.

Bu anlaşmanın ardından BAE, İsrail vatandaşlarına vize muafiyeti getirmişti.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23