Mutfağınızı misler gibi kokuturken damaklarda şenlik havası estirecek bir tarife ne dersiniz? İşte, bademli pilav tarifi...
Mutfağınızı misler gibi kokuturken damaklarda şenlik havası estirecek bir tarife ne dersiniz? İşte, bademli pilav tarifi...
Bademli pilav nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri için;
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Zeytinyağı
Öncelikle pirinçleri yıkayıp, yarım saat kadar suda bekletin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Tereyağını tencereye alın ve pirinçleri kavurun.
Pilava tuzu ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.
Pilavınız pişerken bademleri kaynar suya bırakın.
10 dakikanın sonunda bademlerin kabuklarını soyun.
Pilavın altını söndürün ve demlenmeye bırakın.
Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağ ekleyin.
Isınan yağda bademleri kavurun.
Ardından kavrulan bademleri pilava ekleyin.
Afiyet olsun.