• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bademli pilav nasıl yapılır? Bademli pilav tarifi

Mutfağınızı misler gibi kokuturken damaklarda şenlik havası estirecek bir tarife ne dersiniz? İşte, bademli pilav tarifi...

2019-11-21 19:48:00 -
Bademli pilav nasıl yapılır? Bademli pilav tarifi

Mutfağınızı misler gibi kokuturken damaklarda şenlik havası estirecek bir tarife ne dersiniz? İşte, bademli pilav tarifi...

 

Bademli pilav nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Zeytinyağı

Öncelikle pirinçleri yıkayıp, yarım saat kadar suda bekletin.

Tereyağını tencereye alın ve pirinçleri kavurun.

Pilava tuzu ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.

Pilavınız pişerken bademleri kaynar suya bırakın.

10 dakikanın sonunda bademlerin kabuklarını soyun.

Pilavın altını söndürün ve demlenmeye bırakın.

Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağ ekleyin.

Isınan yağda bademleri kavurun.

Ardından kavrulan bademleri pilava ekleyin.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23