• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avcı: Adım adım gelişiyoruz

Yeniakit Publisher
2016-08-05 08:24:00 -
Avcı: Adım adım gelişiyoruz

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Hırvatistan temsilcisi Rijeka ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak turu geçtikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada  bulunan Avcı, ülkenin yaşadığı sıkıntılı süreçte alınan bu galibiyetin daha  anlamlı olduğunu ifade etti.
 
Abdullah Avcı, iki kez geriye düşmelerine rağmen oyun disiplininden  kopmadıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
 
  "Bir haftadır rakibimizle ikinci defa oynadık, iki takım da birbirini  iyi tanıyordu. İyi bir futbol takımıyla oynayacağımızı biliyorduk. Son 4  senesinde iki kere grup yapmış bir takım karşımızdaydı. Rijeka, Avrupa deneyimi  olan ve oyunun tüm prensiplerini yerine getirmeye çalışan bir takım. Sert ve  agresifler. Oyundaki planımız, baskı yönlendirmeyi doğru yapıp, sabırla oyunun  içinde tüm maç boyunca oyunun içinde kalmaktı. Oyunda düşen toplar ilk maçta  yüzde 66 bizdeydi, bu maç itibarıyla yüzde 52 ortada kaldı. Yediğimiz goller  duran topta rakibin çabuk oynamasından kaynaklandı. Diğeri de penaltıdan  yediğimiz gol. İki kere geri düşmemize rağmen, oyun ve taktik disiplininden hiç  kopmadık."
 
 64. dakikada oyuna aldığı iki oyuncunun turun kaderini değiştirdiğini  belirten Avcı, "Cenk Ahmet ile Cengiz Ünder oyuna olumlu anlamda katkı sağladı.  İkinci golü bulduktan sonra rakibin yüksek topa dönmesi ve bizim geçişler  yakalamamız ile oyunun kontrolünü elimizde tutmamız son derece iyi oldu. Geçen  sene Avrupa kupalarına ilk defa katıldık, bir gol atmıştık. Geçen hafta 1 puan  aldık, bugün bir tur atladık. Adım adım gelişiyoruz, bu bizi mutlu ediyor.  Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı süreçte takımımızın turla dönmesi bizim adımıza çok  iyi oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
Gümüşdağ: "200 bin avroyu 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine  bağışladık"
 
Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da tur atlayarak tarih  yazdıkları için büyük gurur duyduklarını belirtti.
 
UEFA'dan Rijeka maçlarından gelen 200 bin avroluk primi 15 Temmuz  şehitlerinin ailelerine bağışlama kararı aldıklarını açıklayan Gümüşdağ şunları  söyledi:
"Tur atlamamız Başakşehir tarihinde bir ilk, bunun büyük mutluluğunu  yaşıyoruz. Yarın da kura çekimi var ve heyecanlıyız. Tabii ki ülkemizin yaşadığı  zor günler ve yüzlerce şehitimizin olduğu bir dönemde bu galibiyetin çok anlamlı  olduğunu düşünüyorum. Rijeka maçlarının geliri olarak UEFA'dan gelen 200 bin  avroyu 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine bağışladık. Şehitler ölmez, vatan  bölünmez diyoruz. Allah ülkemizi her türlü şerden korusun."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23