Aman dikkat! Bunu yapmayanlar yandı
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle yapılan denetimler sıklaştı.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Aralık itibarıyla yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) denetim yaptı.
Ekipler, terminale giriş ve çıkış yapan yolcu otobüslerine kış lastiği takılıp takılmadığını, lastik diş derinliklerini ve araçların evrakını kontrol etti.
Uygulamada, 2 otobüse 1152'şer lira para cezası uygulandı. Ayrıca, otobüs sürücüleri en yakın yerleşim biriminde lastiklerini değiştirmeleri gerektiği, aksi takdirde cezanın tekrar edeceği konusunda uyarıldı.
Yurt genelinde 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2023'te sona erecek.

