• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yeniakit Publisher
Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

2022-12-07 23:47:38
Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

Buzdolabı besinlerin raf ömrünü uzatmak ve taze kalmalarını sağlamak için üretilmiş bir eşya olsa da bu durum her besin için geçerli değil. Mutfağımızdan eksik etmediğimiz bazı besinler için buzdolabı faydalı olmayabilir. Öyle ki buzdolabı, bu besinlerin kurumasını ve çürümesini hızlandırıyor.

#1
Foto - Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

Birçok insan, maydanoz, dereotu, taze soğan ve tüketmek için aldığı birçok bitkinin daha uzun süre dayanması için buzdolabında saklanması gerektiğini düşünür. Ancak bu doğru değil. Öncelikle bitkilerin kuru kalması gerekir fakat buzdolabında soğutulduklarında nem toplarlar. Bu nedenle bitkilerin daha uzun ömürlü olmaları için taze otların alt kısımlarını kesin ve su dolu bir kavanozda oda ısısında bekletin.

#2
Foto - Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

Domatesleri birçoğumuz buzdolabında saklıyor. Ancak bu tamamıyla yanlış bir saklama yöntemi. Buzdolabına konulan domatesler sadece lezzetini kaybetmekle kalmayacak, aynı zamanda molekülleri parçalanacak ve granüllü bir yapıya dönüşerek pütürlü olacaktır. Bu da domatesin kesilmesini, tektürünü ve tadını bozacaktır. En iyi sonuç için domatesleri pencere kenarlarında bekletin ve tazeyken yiyin.

#3
Foto - Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

Ketçabın buzdolabında saklanmaması gerektiğinin nedeni domates bazlı oluşu değil, sirke içerikli olmasıdır. Ketçabı taze tutacak doğal koruyucu olan sirke içeriği ketçabın buzdolabında beklemesine gerek bırakmıyor.

#4
Foto - Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

Ton balığının buzdolabında saklanması gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak konserveler ve ton balıkları kilerde ya da serin yerlerde saklanır. Buzdolabına konulan ton balıkları ya da diğer konserveler paslanmaya karşı hassaslaşır ancak kuru bir yerde beş yıla kadar dayanabilir. Sadece açıldıktan sonra kutusundan çıkartıp buzdolabında saklamanız gerekir.

#5
Foto - Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

Birçok insan ekmeklerini bayatlamaması için buzdolabına koyar. Ancak buzdolabı taze ekmekler için uygun alan değildir. Buzdolabına konulan ekmek hızlı şekilde kurur ve diğer yiyeceklerin kokusunu emer.

#6
Foto - Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

Sarımsak buzdolabında daha çabuk eskir ve acılığı artar. Sarımsak için de en uygun saklama alanı serin ve kuru yerler, kilerlerdir.

#7
Foto - Aman dikkat! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamayın

Buzdolabı muzlar için de doğru saklama alanı değildir. Buzdolabına konulan muzun, soğutulduğunda kabukları kahverengileşir ve aynı zamanda da olgunlaşma süresi yavaşlar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23