• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya’dan kritik açıklama! Tüm taraflar anlaştı, Türkiye de orada…

Yeniakit Publisher
2020-02-16 14:43:00 - 2020-02-16 14:45:49
Almanya’dan kritik açıklama! Tüm taraflar anlaştı, Türkiye de orada…

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıda, Libya'da ateşkes ve silah ambargosunun uygulanması konuları ele alındı. Toplantı sonrası açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti" dedi.

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin canlandırılması amacıyla düzenlenen Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısı Almanya'nın Münih kentinde yapıldı. Başkent Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenen Libya Konferansı'nın devamı niteliğindeki Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısına, Dışişleri Bakanı Heiko Maas ev sahipliği yaptı.

Libya masaya yatırıldı

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile Mısır, İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden temsilciler katıldı. Toplantıda, Libya'da ateşkes ve silah ambargosunun uygulanması konularının tartışıldı.

Liderler daha önce bir mutabakat üzerinde anlaşmıştı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine, 19 Ocak'ta, aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Libya Konferansı yapılmıştı.

Maas'tan açıklama: Tüm taraflar anlaştı

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Münih'teki Libya toplantısı hakkında yaptığı son dakika açıklamasında, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti" dedi.

Gelecek ay İtalya’da toplanılacak

İtalya, ateşkes ve silah ambargosu uygulamalarındaki ilerlemeyi görüşmek için gelecek ay Libya toplantısına ev sahipliği yapacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

inşallah suriyedeki moskof gavuru rusya ve iran ve rejimle yapılan anlaşmaya benzemez neticesi.

dumanlı

İnşallah Libyada taraflar anlaşır kardeş kanı akması durur. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23