• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'den referandum teklifi!

Yeniakit Publisher
2015-12-22 15:42:00 - 2015-12-22 16:00:30
AK Parti'den referandum teklifi!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop, anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları sürerken, sürpriz bir çıkışta bulundu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop, anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları sürerken,sürpriz bir öneride bulundu. Şentop, “Bütün partiler toplanır, anlaşılan maddeleri Meclis’ten geçiririz, anlaşılmayan maddelerde ise herkes kendi anayasa metnini hazırlar maddeler halinde de olabilir ve referanduma sunulur. Halk seçer” dedi.

Mustafa Şentop, önümüzdeki günlerde anayasa değişikliğinin gündeme geleceğini belirterek, 2011 yılında başlatılan ve hiçbir netice elde edilmeyen, “anayasa uzlaşma komisyonu” çalışmalarını anımsattı. Bugüne kadar tüm partilerin üzerinde mutabık kaldığı anayasa değişikliği maddelerinin Meclis’ten geçirileceğini belirten Şentop kendi önerisini ise şöyle anlattı:

“Anayasa değişikliği iki şekilde olabilir. İlki, bugüne kadar, ya da bundan sonra tüm partilerin, birkaç partinin üzerinde anlaştığı anayasa maddeleri Meclis’ten geçer. Ama eğer tüm anayasayı değiştirmek istiyorsak, herkes de bunu talep ediyor o zaman, referanduma gidilir. Tek partinin metniyle değil, tüm partiler kendi anayasa değişikliği paketini hazırlar. Bu metin şeklinde de olur, maddeler halinde de olur. Bu değişiklikler genel seçimlerde olduğu gibi halk oylamasına sunulur. Halk istediği partinin hazırladığı anayasa değişikliği metnine oy verir. Meclis’ten geçiremediğimiz anayasa değişikliğini halk seçmiş olur. Bu benim kişisel bir tezim.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23