• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acılı anneler PKK’nın korkulu rüyası oldu

Yeniakit Publisher
2020-02-15 09:43:00 - 2020-02-15 09:44:27
Acılı anneler PKK’nın korkulu rüyası oldu

Evlatlarını PKK terör örgütünden isteyen ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı Binası önündeki oturma eyleminde 165 gün geride kaldı. Kamuoyunda Hacire Anne olarak tanınan Hacire Akar’ın başlattığı eyleme bir ailenin daha katılması ile aile sayısı 86’ya yükseldi. Henüz 18 yaşına bile gelmemiş çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ailelerin kararlı mücadelesi, terör örgütünün adeta korkulu rüyası haline geldi.

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı Binası önünde oturma eylemini sürdüren aile sayısı 165’inci gününde Erzum’dan gelen baba Melik Aslan’ın katılımıyla 86’ya yükseldi. Yeni Akit’e konuşan Aslan, oğlu Volkan Aslan’ın PKK terör örgütü tarafından 2014 yılında 15 yaşındayken kaçırıldığını belirterek, “Biz devletimizin yanındayız. Devlet neredeyse biz oradayız. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Devleti olmayanın namusu da şerefi de olmaz” dedi. Oğlu Volkan’ın HDP aracılığıyla örgüt tarafından kaçırıldığına dikkat çeken Melik Aslan, “Biz de Kürdüz ama bu hainler asla bizi temsil etmiyorlar. HDP’liler de PKK’lılar da Kürt adını ağızlarına almasınlar” diye konuştu.

“Evladım Kur’an okuyan tertemiz bir çocuktu”

PKK terör örgütü tarafından 6 yıl önce kaçırılan Arafat Balta’nın annesi Sabiha Balta da evladını örgütten almadan eylemine son vermeyeceğini belirterek, “Benim evladım namazında niyazında Kur’an’ını okuyan tertemiz bir çocuktu ama alçakların tuzağına düştü” ifadelerini kullandı. “HDP PKK’nın şehirdeki yapılanmasıdır” diyen anne Balta, “HDP aracı olmasa çocuklarımızı dağa kaçıramazlar. Dağdaki teröristler HDP milletvekillerinin sözünü dinler. Evlatlarımız eğer onlar isterse geri döner. Allah devletimizden razı olsun. Biz vatanımız için gerekirse canımızı veririz ama evlatlarımızı alçaklarla hizmet ettirmeyiz” şeklinde konuştu. 

Soğuk havaya rağmen bekleyişini sürdüren annelerden Hatice Levent ise, kızı Fadime için katıldığı oturma eylemini kararlıkla sürdürdüğünü söyledi. “Yavrularımızın suçu ne? Çocuklarımızın elleri kalem tutuyordu. Yavrularımız için buradayız, onları almadan buradan gitmeyiz” diyen Levent, evlatlarını çok özlediklerini aktardı. Levent, eyleme katılan aile sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, “Bize bu eziyeti niye çektiriyorlar? Tek isteğimiz yavrularımız. Bazı çocuklar gelmeye başladı. İnşallah bizim yavrularımız da gelir, biz de mutlu oluruz. Mutlu günleri bekliyoruz” dedi.

“Oğlum gel, teslim ol”

Sekine Kartal da Kürtçe yaptığı açıklamada, oğlu için oturma eylemine katıldığını belirtip, “HDP oğlumu götürdü. Çocuğumuzu onlardan istiyoruz” ifadelerini kullandı. 6 yıldır çocuğundan haber alamadığını dile getiren Kartal, şöyle konuştu: “Annelerin ve evlatların ellerini birbirinden ayırıyorlar. Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Büyük sıkıntılarla büyüttüğüm oğlumu aldılar. Oğlum gel, devletine teslim ol, evine kavuş. Allah bu devleti daim kılsın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Baba Ekrem Gökkuş ise oğlunun 5 yıl önce 12 yaşındayken kaçırıldığını vurgulayarak şunları söyledi: “Çocuğumu HDP’den istiyorum. Bütün evlatları HDP götürmüş. Çocukların yeri mağaralar değil anne ve babalarının yanıdır. Burada hepimizin derdi bir. Hepimiz evlatlarımız için buraya geldik. 50 sene de olsa burada kalacağız. Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz.

10 yaşındaki oğlumu dağa kaçıracak kadar vicdansızlar

Oğlu Azad 10 yaşındayken PKK tarafından kaçırılan acılı anne Remziye Akkoyun, Akit’e yaptığı açıklamada “Oğlum Azad 3 kez onların ortamına girdi, üçünde de onu kurtardım. Benim evladım bir ana kuzusuydu. Örgüt, 10 yaşındaki bir çocuğu dağa kaçıracak kadar vicdansız” dedi. Oğlunun HDP tarafından kandırılarak PKK’ya kaçırıldığını ifade eden anne Akkoyun, oğlu Azad’a şöyle seslendi: “Oğlum Azad, beni duyuyorsan sakın korkma. Gel emniyet güçlerimize teslim ol. Yavrum zalimlerin silahını tutma. Ben seni hainlere hizmet etmen için yetiştirmedim.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sizofren savar

Bu anneleri CHP neden ziyaret etmiyor? Bir sizofren çıkıp acıklama yapsada ogrensek..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23