• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'nin sağlık hizmetleri Kapitalizmin esaretinde! Ölüm riski yoksa sigorta da yok

Yeniakit Publisher
2020-01-31 10:21:00 -
ABD'nin sağlık hizmetleri Kapitalizmin esaretinde! Ölüm riski yoksa sigorta da yok

Kapitalizmin sömürü düzeni her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de kendisini gösterdi. Kapitalist sistemin merkezi ABD’de 24 saat içinde ölüm riski taşımadığı gerekçesiyle sigorta apandisit ameliyatı masrafının küçük bir bölümünü karşılıyor. Peki Apandisit nedir? Apandisit belirtileri nelerdir? Apandisit nasıl tedavi edilir? Detaylar haberimizde...

 Yeniakit.com.tr 

Dünyadaki sömürü düzenini her geçen gün daha da genişleten kapitalist sistem insanlığı ve insani değerleri hiçe sayarak varlığını devam ettiriyor.

Kapitalist düzen her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de insani değerleri bir kenara iterek para odaklı bir sistemi işletiyor.

Türkiye son yıllarda sağlık sektöründe gerçekleştirdiği atılımlarla dünyada parmakla gösterilen sayılı ülkeler arasına girerken ABD’de ise durum çok farklı.

Kapitalizmin beşiği olan ABD’de sağlık sektöründe de sömürü düzeni kendini gösteriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ölüm riski yoksa sigorta ödemiyor

Süper güç olarak gösterilen ülkede apandisit ameliyatı olan hastanın 41 bin dolarlık masrafının sadece 6 bin dolarlık kısmını sigortanın karşıladığı ortaya çıktı.

Sigorta apandisit ameliyatı masraflarının tamamını karşılamama nedeni olarak ise pes artık dedirten bir gerekçe gösteriyor: Apandisitin 24 saat içinde ölüm riski taşıyan acil bir hastalık olarak kabul edilmemesi.

Ölüm riski olmadığını bahane ederek ameliyat masrafını karşılamayan ABD sağlık sistemi, Türkiye’nin sağlık alanında katettiği ilerlemenin önemini bir kez daha ortaya çıkardı.

Apandisit nedir?

Apandisit, kalın bağırsaktan uzanan 8-9 cm uzunlukta bir doku tüpü olan ekin iltihabıdır. Apandis (apendiks) kör bağırsak olarak da bilinir, ince bağırsaklar ile kalın bağırsağın birleşme yerindeki solucan benzeri yapıdır, bu organın iltihaplanmasına apandisit denir.

Apandisit, hemen her zaman eki çıkarmak için acil cerrahi müdahale gerektiren bir tıbbi acil durumdur. Eğer tedavi edilmezse apandisitin patlamasına ve enfeksiyona neden olabilir. Bu ciddi ve bazen ölümcül olabilir.

Apandisit belirtileri nelerdir?

Apandisit belirtileri ve semptomları şunları içerebilir:

-Alt karnın sağ tarafında başlayan ani ağrı

-Öksürürken, yürürken veya başka hareketleri yaparken kötüleşen ağrı

-Göbek çevresinde başlayan ve genellikle alt sağ karnınıza kayan ani ağrı

-Mide bulantısı ve kusma

-Hafif ateş

-İştah kaybı

-Karında şişkinlik

-Kabızlık veya ishal

-Bağırsak hareketine sahip olmanın rahatsızlığı gidereceği hissi

Apandisit tedavisi nasıl olur?

Apandisit teşhisi için fiziksel muayene yapılır. Karın bölgesinde hassasiyet ve ağrı söz konusu ise bakteriyel enfeksiyonu olup olmadığına dair bilgi için kan sayımı testi istenebilir. Apandisit teşhisini doğrudan tespit edebilecek kesin bir kan tahlili yoktur. Hastalığın tedavisi kişiden kişiye değişebilir ancak genellikle ameliyat ile tedavi edilir. Ameliyatın tipi hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Eğer apendiks bölgesindeki apse patlamamış ya da yırtılmamış ise doktor tarafından öncelikli olarak antibiyotik tedavisi uygulanır. Daha sonra ciltte geçirilen bir tüp yardımıyla organ içindeki apse boşaltılır ve bu işlemden sonra gerek görülürse apendiks alınabilir. Eğer apendikste yırtılma ya da sızma varsa ameliyat en acil yapılması gerekilendir. Apendektomi olarak adlandırılan apandiksin alınması açık ameliyat ya da laparoskopik cerrahi şeklinde olabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

Amerıkan sıstemının ozetı: ne kadar et, o kadar köfte. Devlet kımseye bedava bırsey vermez. Cunku devletın zaten bırseyı yok. Sahıp mıllettır. Sen gıdıp bırıne bedelını odemedıgı bır saglık hızmetı verıyorsan aslında, vergı veren vatandasın cebınden alıp, otekı vatandasın cebıne koyuyorsundur.

Okan Yılmaz

Ardıç yağı...!!! Sakın ameliyat olmayın.. apendisit oldugunuz anda 1 fincandan az hakiki ardıç yağını için.. ve tekrar yaptırın tahlil ve muayenelerinizi bir kaç saat sonra.. korkmayın hicbirsey olmaz bekleme suresince.. buz koydurun hastahanede o bolgeye.. ben 12 saat buzla bekledim ameliyati.. ama 20 sene sonra ogrendim ardıç yağının aninda bıçak gibi kestiğini patlamış bile olsa..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23