• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Çin'e koronavirüs davası

Yeniakit Publisher
2020-04-22 00:15:00 - 2020-04-22 00:18:00
ABD'den Çin'e koronavirüs davası

ABD'nin Missouri eyaleti, yeni tip koranavirüs (Kovid-10) salgınıyla ilgili dünyaya yalan söylemekle suçladığı Çin hükümetine dava açtı.

Missouri Başsavcılığı, Çin hükümeti ve Çin Komünist Partisi'ni salgında "bilgi gizlediği, ihbarda bulunanları tutukladığı ve salgının bulaşıcı doğasını inkar ettiği" gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Çin'in eylemlerinin Missouri eyaletinde can kayıplarına ve ciddi ekonomik sorunlara yol açtığı belirtilen iddianamede, "Çin hükümeti, Kovid-19 tehlikesi ve bulaşıcı doğası hakkında dünyaya yalan söyledi ve hastalığın yayılmasını durdurmak için neredeyse hiçbir şey yapmadı. Çin hükümeti bu eylerimlerinden sorumlu tutulmalı." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin 22 Cumhuriyetçi üyesi, Trump yönetiminden Uluslararası Adalet Divanı'nda Çin'e karşı dava açmasını istiyor.

ABD, salgından en fazla etkilenen ve en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda yer alıyor.John Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, Kovid-19'un bulaştığı kişi sayısı 814 bin 587'ye ulaşırken, virüs nedeniyle 43 bin 796 kişi öldü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

murat keser

YAPILAN HARCAMALARIN, KAYIP OLAN GELIRLERIN FATURASINI CIN`E GÖNDERELIM, ÖDESINLER VE HER ÜLKE BÖYLE YAPMALI

Alpet

Biz de açalım ne bekliyoruz? Dünya liderimiz diyoruz ama Bir Çine bile dava açmazsak, bu nasıl iş?Muhalefete hakaret kolay, önemli olan senden güçlüye kafa tutmak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23