• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD 'Türk Akımı' için endişeli

Yeniakit Publisher
2015-01-29 16:22:00 - 2015-01-29 16:31:17
ABD 'Türk Akımı' için endişeli

ABD Enerji Bakan Yardımcısı Jonathan Elkind, Moskova’nın vazgeçtiği “Güney Akım” yerine Rusya ve Türkiye ortaklığında inşa edilecek yeni doğal gaz boru hattı “Türk Akımı”yla ilgili cevap bulamadıkları bazı soruları olduğunu belirterek "Türk Akımı'nın ardında neyin yattığı ise bizim için açık değil” dedi.

Sputnik’e göre, Jonathan  Elkind,  Güney Akım'ın durdurulmasının pek çok kişiyi şaşırttığını söyledi. Buna karşın Güney Akım'ın hiçbir zaman ekonomik bir proje olmadığını savunan ABD'li yetkili, "Şimdi onun yerine inşa edilecek 'Türk Akımı'nın ardında neyin yattığı ise bizim için açık değil. 'Türk Akımı' projesinin devreye alınmasının nedeni ekonomik kaynaklı mı, yoksa daha farklı bir gerekçesi mi var, tam olarak bilmiyoruz" diye konuştu.

Haberde Rusya’nın Avrupa Birliği'nin gerekli izinleri zamanında vermemesi nedeniyle Güney Akım projesini döndürüp yerine "Türk Akımı" projesini gündeme getirdiği anımsatılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23