• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 Temmuz'dan bir gün önce FETÖ kanalında darbe muhabbeti yapmışlar

Yeniakit Publisher
2016-08-13 13:16:00 - 2016-08-13 13:25:49

FETÖ'ye ait bir televizyon kanalında Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın programında 1 gün sonra olacak darbe kalkışmasına zemin hazırladığı ortaya çıktı

FETÖ'ye ait olan ve hain darbe kalkışmasından sonra KHK (Kanun Hükmünde Kararname) kararı ile kapatılan Can Erzincan TV'de darbe girşiminden bir gün önce yapılan programda 'darbe olacağı' açık açık söylenmiş.

Sosyal medyada yayılan yayın kaydında Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın söz konusu programında "Erdoğan'ın darbeye giden yolları birer birer geçtiği" konuşuluyor.

Ortaya çıkan diyaloglarda Mehmet Altan, "Türkiye devletinin içinde de muhtemelen bütün bu gelişmeleri dış dünyadan daha fazla belgeleyen izleyen bir başka yapı var. Yani onun ne zaman torbadan yüzünü çıkaracağı, nasıl çıkacağı da belli değil" diyor.

Ahmet Altan da bunu destekleyerek, "Öyle bir anlatıyorlar ki Erdoğan sanki ömrü boyunca burada kalacak. 50 tane AKP'li milletvekili biz Akşener'le parti kuruyoruz dese bütün sistem sarsılıyor. Bu adam sağlam bir zeminde durmuyor. Her an her şeyin değişebileceği ve değiştiğinde bunu çok ciddi hukukla ilgili bir problemin ortasında bırakacak bir ortamda yaşıyor. Türkiye'de gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise Erdoğan bugün aynı kararları vererek teker teker o yolları açıyor" ifadelerini kullanıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23