Ziyarete kapatılmıştı! İşte Altınbeşik Mağarası'nın son durumu
Antalya'da geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağış nedeniyle ziyarete kapatılan Altınbeşik Mağarası, su seviyesinin normale dönmesiyle yeniden açıldı.
Antalya'da geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağış nedeniyle ziyarete kapatılan Altınbeşik Mağarası, su seviyesinin normale dönmesiyle yeniden açıldı.
Antalya'nın İbradı ilçesinde yer alan ve dünyanın üçüncü, Türkiye ile Avrupa'nın en büyük yer altı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası, geçen hafta yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle güvenlik amacıyla ziyarete kapatılmıştı. Su seviyesinin normale dönmesinin ardından, mağara tekrar açıldı ve turkuaz rengini geri kazandı.
İbradı Belediyesi çalışanı ve mağara sorumlusu Ulaş Ünlüsoy, yağış nedeniyle geçtiğimiz hafta ziyarete kapatılan mağaranın su seviyesinin normale dönmesiyle yeniden açıldığını söyledi.
Bölgede geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlarla birlikte dünyaca ünlü Altınbeşik Mağarası'nda su seviyesinin yer yer 5-7 metre arasında yükseldiğini söyleyen Ünlüsoy, "Geçtiğimiz hafta yağan şiddetli yağmurlar sonucunda dünyaca ünlü mağaramızda su seviyesi yükseldi. Mağaranın girişi içeriden gelen su ile mağarayı gezdirmenin mümkün olmaması nedeniyle güvenlik açısından mağaraya girişleri kapatmıştık. Yağışların kesilmesi ile birlikte su seviyesi şu anda tekrar normale döndü. Suyun rengi eskiden olduğu gibi masmavi turkuaz rengini aldı” dedi.
Mağarayı yeniden ziyarete açtıklarını anlatan Ünlüsoy, “Mağaramızın yolunda ve girişlerinde gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Güvenlik önlemlerimizi gözden geçirdik. Mağaranın içerisinde bulunan ışıklandırma sistemleri kontrol ederek gerekli çalışmalarımızı tamamladık ve tekrar ziyarete açtık. Mağaramızı ziyaret eden misafirler, şu anda oluşan etkileyici şelaleleri görme fırsatı bulacaklar. Mağaramızı ziyaret etmek için erteleyen ziyaretçilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23