• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Hüseyin Güre Giriş Tarihi:
Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Türk mutfağının imza yemeklerinden biri olarak görülen biber dolmasını hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Usta şeflerin yemek tarifleri içerisinde yer alan doğal yöntemler ile biber dolmasının lezzetini adeta arşa çıkarabilirsiniz.

#1
Foto - Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Biber dolması Türk mutfağının imza yemeklerinden biridir. İncelik ve özen isteyen yemeklerden biri sayılan biber dolmasını hazırlarken bazı püf noktalara dikkat ettiğinizde yemeğin lezzetini adeta arşa çıkarabilirsiniz. Usta şeflerin de sık sık kullandığı doğal yöntemler ve pratik bilgilerden yardım alarak yemeğin çok daha lezzetli hale gelmesin sağlayabilirsiniz. Yemek tarifleri içerisinde yer alan püf noktalar ve doğal yöntemler ile biber dolmanızın lezzeti tadına bakan herkesi kendine hayran bırakacak. İşte doğal yöntemler içerisinde biber dolmasının lezzetini katlamanın püf noktası olan tüyolar:

#2
Foto - Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Doğru biber seçimi ve hazırlık: Biber dolması hazırlamak için alınan biberlerin düzgün şekilli, taze ve diri olması gerekiyor. Aynı zamanda biber dolmasını hazırlarken hazırlık aşamasında biberlerin tohum ve damar kısımlarını tamamen temizlemek de lezzet açısından önemli.

#3
Foto - Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Dengeli pirinç ve iç harç: Biber dolması hazırlarken pirinci ilk olarak yıkayıp süzün ve hatta yıkarken birkaç dakika boyunca su içerisinde bekleterek fazlalık nişastasını suya bırakmasını sağlayın. Bu pirincin lapa olmamasını sağlayacak. Aynı zamanda iç harcı çok sulu ya da çok dolu yapmamak da önemli. Harcı dilediğiniz baharat ve sebzeler ile tatlandırabilirsiniz.

#4
Foto - Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Zeytinyağı ve suyunu ayarlamak: Dolmaları tencereye aldığınızda üzerini geçecek kadar su ve bolca zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı dolmanın hem yumuşamasını sağlar hem de yemeğe lezzet verir. Suyu çok fazla eklememek dolmanın dağılmasını önleyecek olan püf noktadır.

#5
Foto - Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Kısık ateşte ve uzun süre pişirin: Dolmanın yüksek ateşte hızlı bir şekilde pişirilmesi hem tamamen yumuşamasını engeller hem de şeklinin bozulmasına neden olur. Dolmanın hem görüntü hem de lezzetini koruması için kısık ateşte uzun süre pişirilmesi tavsiye ediliyor.

#6
Foto - Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Servis etmeden önce dinlendirin: Dolmayı pişirdikten hemen sonra servis etmeyin. Bunun yerine dolmayı bir süre oda sıcaklığına bekleterek dinlendirin. Bu sayede dolmanın içindeki lezzetler birbirine daha iyi karışacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nur

Üzerini geçeçek kadar su çok oluyor yarı olması karar kısıkta pişiyor zaten çok suya gerek yok
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23