• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky! Karadeniz’deki ateşkeste Türkiye gözlemci olsun

Yücel Kaya Giriş Tarihi:
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky! Karadeniz’deki ateşkeste Türkiye gözlemci olsun

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Karadeniz’de seyrüsefer güvenliğinin sağlanması için Rusya ile yapılan ateşkeste Türkiye’nin gözlemci olabileceğini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Suudi Arabistan’da ABD heyetinin Rusya ve Ukrayna ile yaptığı ayrı ayrı görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

#1
Foto - Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky! Karadeniz’deki ateşkeste Türkiye gözlemci olsun

"RUSYA'NIN BU DÜZENLEMELERE UYACAĞINA GÜVENMİYORUM" Zelensky, görüşmeler sonrası Karadeniz’de seyrüsefer güvenliğinin sağlanması ve enerji altyapısına yönelik saldırıların durdurulması konusunda varılan anlaşmanın derhal yürürlüğe girdiğini belirterek, Rusya’nın anlaşmaları manipüle etmeye ve çarpıtmaya başladığını ifade etti. Rusya'nın anlaşmaları ihlal etmesi durumunda ABD Başkanı Donald Trump'tan silah desteği ve Rusya'ya yaptırım talep edeceğini belirten Zelensky, "ABD tarafı, bu anlaşmaların kendi açıklamalarından sonra yürürlüğe girdiğini düşünüyor. Ancak Rusya'nın bu düzenlemelere uyacağına güvenmiyorum" dedi.

#2
Foto - Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky! Karadeniz’deki ateşkeste Türkiye gözlemci olsun

"YAPTIRIMLARIN VE POZİSYONUMUZUN ZAYIFLATILMASI ANLAMINA GELİYOR" Zelensky, Ukrayna'nın anlaşmaları uygulamak için her şeyi yapacağını, ancak Rusya'nın saldırıları sürdürmesi halinde "güçlü bir yanıt" alacağını belirtti. Zelensky, görüşmeler sırasında ABD’li yetkililere enerji altyapısına yönelik saldırılara ilişkin anlaşma kapsamında hedef alınmaması gereken tesislerin bir listesini sunduklarını aktardı. ABD’nin Rusya’nın tarım ve gübre ihracatı için küresel pazara erişimini yeniden sağlamaya yardım edeceğine dair maddeyi ABD tarafından Ukrayna’ya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya ekletmediklerini ifade eden Zelensky, "Bunun, yaptırımların ve pozisyonumuzun zayıflatılması anlamına geldiğine inanıyoruz" dedi.

#3
Foto - Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky! Karadeniz’deki ateşkeste Türkiye gözlemci olsun

TÜRKİYE, KARADENİZ’DEKİ ATEŞKESTE GÖZLEMCİ OLABİLİR Zelensky, "ABD tarafı bu sürecin başarısız olmaması için pek çok detaya girmek istemedi. Ancak her durumda detayların cevaplarını anlamak zorundayız" ifadelerini kullandı. Karadeniz'de ateşkesi gözlemlemek için Türkiye'nin, enerji altyapısına ilişkin ateşkes için ise Orta Doğu ülkelerinin dahil olabileceğini belirten Zelensky, ancak bu konuların henüz bu ülkelerle görüşülmediğini vurguladı.

#4
Foto - Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky! Karadeniz’deki ateşkeste Türkiye gözlemci olsun

Zelensky, ayrıca ABD'nin Ukrayna'ya değerli madenler konusunda genişletilmiş anlaşma taslağı sunduğunu açıklayarak, yeni taslağı henüz detaylı inceleme fırsatı bulamadığını ancak ABD'nin Ukrayna'nın nükleer enerji sektörüne daha fazla dahil olma önerisinin bu taslakta yer almadığını belirtti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Üç beş nöbeti Türkiyeye ama madenler abdye.İşine bak.

Gültekin

MÜSLÜMAN TÜRK DEVLETİNİ DÜNYADA GÜVENİLİR HALE GETİRENLERİ TEBRİK EDİYORUZ.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23