• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Yeniakit Publisher
F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Türkiye'ye parası ödendiği halde verilmeyen F-35 savaş uçakları son dönemde birçok arıza ve kaza olayıyla gündeme gelirken Almanya'da yeni bir kriz patlak verdi.

#1
Foto - F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Defenceturk'te yer alan habere göre, Almanya, ABD Başkanı Donald Trump’ın F-35 savaş uçağı desteğini kesebileceğinden endişe ediyor. Alman gazeteleri Handelsblatt ve Bild’e göre endişeler, ABD’nin Ukrayna’ya silah ve istihbarat tedarikini durdurmasının ardından ortaya çıktı.

#2
Foto - F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Handelsblatt’a konuşan savunma sektöründen bir kaynak ise paniğe gerek olmadığını belirterek, ABD’nin desteğini keserek Alman Hava Kuvvetleri’ni riske atma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Kaynak, yaptığı açıklamada, “Bu durumda F-35’leri yedek parçalarımız bitene veya uçakların sistem yükseltmelerine ihtiyaç duyana kadar uçurabiliriz.” dedi.

#3
Foto - F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Almanya Federal Meclisi’ndeki Hristiyan Demokrat Birliği ve Hristiyan Sosyal Birliği (CDU/CSU) kanadının Başkan Yardımcısı Johann Wadephul, Handelsblatt’a yaptığı açıklamada, bloğun F-35 sözleşmesini iptal etme niyetinde olmadığını söyledi.

#4
Foto - F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Ancak Wadephul’un çalışma arkadaşı Bundestag milletvekili Ingo Gädechens, konunun daha yakından incelenmesi gerektiği görüşünde.

#5
Foto - F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Bu kapsamda Gädechens, “Bundeswehr için satın aldığımız ABD üretimi silah sistemleri, Donald Trump’ın ani bir kararıyla kolayca kapatılabilir mi? Elbette buna izin verilmemeli. Bu konunun şimdi ciddi bir şekilde ele alınması gerekiyor.” ifadelerini kullanmakta.

#6
Foto - F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Almanya, 2022 yılının sonunda 8.4 milyar Dolar değerindeki anlaşma ile 35 adet F-35 savaş uçağı tedarik edileceğini açıklamıştı.

#7
Foto - F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Anlaşma, Berlin’in NATO’nun nükleer silah paylaşım doktrinini yerine getirmekle görevli yaşlanan Tornado filosunun bir kısmını değiştirmek için yıllarca süren arayışı sonucu imzalanmıştı.

#8
Foto - F-35'ler ülkeyi ayağa kaldırdı

Tahmini maliyeti 8.4 milyar dolar olan sözleşme (DSCA tarafından bildirilen tahmini maliyetler maksimumu belirtir, sözleşme bedelleri genelde daha düşük olur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Uçak alsın da Asker ne olacak Yıllarca Askerlikten men edilen gençler oldu Adamlar rahat girip Harp katılmaz korkak millet sadece havadan bombalar Eğer ki Almanya milletine zorunlu Askerlik getirecekse egetimde vatan severlik verecek ve bu iki nesil olur .ikinci dünya harbindeki Alman yok. Harp olsa 100 bin askerî savaşa göndermez Avrupa. Helbet. Ki bu anlayış şu an Türkiye de mevcut şehirli şımarık yetiştirilmiş gençler duyuyoruz. O barış dolu günler bitti ülkeler savunmada birleşme yolları arıyor güven olurmu? Kovit 19 da bir birinin maskelerini çalanlar Harp esnasında ne yapmaz.

Koparan

Anadoluda bir söz var. Delidir,ne yapsa yeri dir.Tarihde'de ise bir Don kişod efsanesi var. Yalan dolan.Yel degir menlerini gördüğünde kilicini cekmis saldır mış düşman diye..! Günümüzde'de;Don kişod lar var. Nasil bitti bir asırlik Siyonis kanka Güvencesi,siyonist yala ma artikları şokta..? Ordularinin arac, gerec lerini bedava, kiyaklik olsun diye,parmak saalayarak  Turkiye'ye verdi ler,yalniz teroristlere karşı kullanma dediler. Kendileri motor yaparak, Turkiyeye satarak köşe oldular Türk'e patates yetistirmesini öğretti siyonist artıkları. Bu gun ise ; Guvendikleri daglara karlarin yağdıgi ni görünce dondular.. Cikti bir Don kişot alti nizdaki yatağı,üstünüz deki yorgani verin dedi is bitti. 100 yillik düşman, can cigeri oldu. Deli Şeytanın, sağı solu belli olurmu. Daha dün kış kis dedikleri laik siz,medeniyetsiz battal Turkiye can dostu, kurta rıcı kankasi oldu..! Turkiye`ye F-35 verilmi yor diye; Göklere cikan Siyon artiklari bugün düdüğün kimde oldugunu gördüler..!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23