• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
Açıklama geldi! Shell ve BP'nin lisanslarının iptal edilmesine karar verildi
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Açıklama geldi! Shell ve BP'nin lisanslarının iptal edilmesine karar verildi

Dünyanın en büyük enerji devlerinden olan Shell ve BP ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Kararda, iki dev şirketin lisansları iptal edildi.

#1
Foto - Açıklama geldi! Shell ve BP'nin lisanslarının iptal edilmesine karar verildi

Başta Çin ve Avrupa olmak üzere çok sayıda ülkeye açıkladığı 'ek gümrük vergisi' tarifeleri ile piyasaları kızıştıran ABD Başkanı Donald Trump, bu kez Avrupa'nın önde gelen enerji şirketlerini hedef aldı.

#2
Foto - Açıklama geldi! Shell ve BP'nin lisanslarının iptal edilmesine karar verildi

Trump yönetimi, Avrupa merkezli küresel enerji şirketleri British Petrol ve Shell'in Venezuela'dan doğalgaz çıkarmaları için verilen lisansları iptal etti.

#3
Foto - Açıklama geldi! Shell ve BP'nin lisanslarının iptal edilmesine karar verildi

Financial Times'ta yer alan habere göre, geçtiğimiz yıllarda şirketlere verilen bu lisanslar, Venezuela'dan çıkarılacak gazın, Karayipler'deki Atlantic LNG tesisine taşınmasına imkan tanınmasını amaçlıyordu.

#4
Foto - Açıklama geldi! Shell ve BP'nin lisanslarının iptal edilmesine karar verildi

Lisansların iptal edilmesi, Trinidad ve Tobago hükümeti tarafından tutulan bu lisansların geri çekilmesi, BP ve Shell için bir geri adım anlamına geliyor. Şirketler, ABD'nin Venezuela hükümetine yönelik uyguladığı yaptırımlarına rağmen, önceki Joe Biden yönetimi tarafından verilen özel lisanslara dayanarak Venezuela'nın gaz zengini sularında faaliyet gösterebileceklerini umuyordu.

#5
Foto - Açıklama geldi! Shell ve BP'nin lisanslarının iptal edilmesine karar verildi

Washington’ın bu adımı, Trinidad ve Tobago’nun Atlantic LNG projesine gaz temin etme mücadelesine de darbe vuruyor. Bu tesis, 2020 yılından bu yana iç gaz kıtlığı nedeniyle kapasitesinin beşte birini kullanamıyor.

#6
Foto - Açıklama geldi! Shell ve BP'nin lisanslarının iptal edilmesine karar verildi

Karayip adasının başbakanı Stuart Young, dün yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin hükümetine her iki lisansın da iptal edildiğini bildirdi. Young, hükümetinin kararı temyiz etmeyi planladığını söyledi. Young, "Bu, hem Venezuela ile hem de tarifelerin uygulanmasıyla ilgili olarak yaşanan belirsizlikler göz önüne alındığında, pek de sürpriz olmadı. Washington'da huzursuz zamanlar yaşanıyor gibi görünüyor" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Başlığı okuyan

İlk defa siyonizme karşı Türkiye ayağa kaltı sanır

Hediye çiftçi hiç bir anllaveremiyorum.bunasıl iştir ğırğızlık iptaller boyada haksız tutuklamalar allan.vermiyorum aklım dudu kalbimde yakıda duracak yargınız infaz denir buna ki.se bişey sormasın almış başını gidiyor nasıl kıştır zulmün olduğu yerde ada

Iptal infaz denir insanların emeği hiçe saymak allah kaldırmaz bırakmaz devletin siyasetçiler yönetirse olacağı budur vekaletleri iş düşmez arabulucular tarlanım oldular ailemi beni bitirdiler neyin ne olduğu gözler kîrdeğil götürüyoruz akıllara vicdana sığınmaz hazırı zinetleri ne geçiren geçirene zulüm eden edene yer altını ösþünü satan sata vay duya netatlısın allahtan kormuyorlar ne günbölüşorlar birgun gelecek di sizin yakından imasız gellecek kul hakına girmek yalısþir iptal edilmesin.? ki senin emeğini kimsenin halı yoktur bu nasıl dünyadır bu nasıl iştir hazırı zinedine geçiren geçirene iptal edilmesin.?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23