• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Restoranlarda yeni dönem başladı! Maliyetler artınca işletmeciler bu sistemi devreye aldı! Menülere girdi, fiyatlar yarı yarıya düştü

2024-02-25 15:36:49
Restoranlarda yeni dönem başladı! Maliyetler artınca işletmeciler bu sistemi devreye aldı! Menülere girdi, fiyatlar yarı yarıya düştü

Artan fiyatlar sonrası restoran işletmecileri "eko" yani ekonomik ürün dönemini başlattı. Artan fiyatlar nedeniyle müşteri kaybetmek istemeyen esnaf, gramajları düşürerek daha uygun fiyatlı ürünleri menülerine koydu.

#1
Foto - Restoranlarda yeni dönem başladı! Maliyetler artınca işletmeciler bu sistemi devreye aldı! Menülere girdi, fiyatlar yarı yarıya düştü

Artan fiyatlarla müşteriler azalınca restoranlar da yeni bir yöntem uygulamaya koydu. Gramaj düşürüldü, porsiyonlarla birlikte fiyat da azaldı. Bu ürünler menüye de "eko" ön adıyla girdi. Bir restoranda patlıcan kebabının 1 porsiyonunda iki şiş kullanılırken, tek şiş kullanılmaya başlandı. Böylece fiyatlar yarı yarıya düştü.

#2
Foto - Restoranlarda yeni dönem başladı! Maliyetler artınca işletmeciler bu sistemi devreye aldı! Menülere girdi, fiyatlar yarı yarıya düştü

NTV'nin haberine göre restoran işletmecisi konuyla ilgili "Ekonomik ürün dediğimiz zaman küçük fiyat küçük şiş küçük doyum. Keşke olmasa herkes doyabilse." ifadelerini kullandı. Paket siparişi alan restoranlar ise başka bir tarife uygulamaya koydu. Bir diğer restoran işletmecisi "Yarım porsiyon olarak uygulama verdiğimizde 3’te 2 ücret almak zorunda kalıyoruz. Bunun sebebi de yanında ikramlarımız oluyor. Paketle gönderim yaptığımızda kap maliyetlerimiz oluyor." dedi.

#3
Foto - Restoranlarda yeni dönem başladı! Maliyetler artınca işletmeciler bu sistemi devreye aldı! Menülere girdi, fiyatlar yarı yarıya düştü

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların beyti, ali nazik, Adana kebap, döner ve bu gibi ürünlerde gramajın düşürülerek fiyatın azaltıldığını söyledi. Işıksever, restoranların eko beyti, eko iskender gibi isimler vererek ürünlerini pazarlamaya devam ettiğini ifade etti. Artan et fiyatlarına da değinen Işıksever, "Bizim ana temel ürünümüz et. Et artınca haliyle fiyat da artıyor. Ramazan menülerine de yansıyacak, diğer ürünlere de yansıyacak. Et fiyatlarının bir an önce kontrol altına alınması lazım." diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23