• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Yeniakit Publisher
Kış aylarının vazgeçilmezi! "Bir yiyen bir daha yemek istiyor

IHA Giriş Tarihi:
Kış aylarının vazgeçilmezi! “Bir yiyen bir daha yemek istiyor

Kütahya'da kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan doğal 'Kaz eti tiridi' sezonu açıldı.

#1
Foto - Kış aylarının vazgeçilmezi! "Bir yiyen bir daha yemek istiyor

Kaz eti ve yufkanın birleşimiyle hazırlanan tirit, özellikle soğuk havalarda yöre halkının en çok tercih ettiği geleneksel yemekler arasında yer alıyor.

#2
Foto - Kış aylarının vazgeçilmezi! "Bir yiyen bir daha yemek istiyor

Sezonun açılmasıyla birlikte dostlarına tirit ikram eden Bekir Aksu, yemeğin yapılışı ve lezzeti hakkında konuştu. Aksu, tiritin özellikle kar yağdığında tüketildiğini belirterek, "Yufkaların üzerine dökeriz, onun üzerinde yenilir. Aslında kar gelince yenilir ama biz bu yıl biraz acele ettik" dedi.

#3
Foto - Kış aylarının vazgeçilmezi! "Bir yiyen bir daha yemek istiyor

Kaz etinin hem lezzeti hem de şifasıyla bilindiğini anlatan Aksu, "Bu yemek insanın içindeki bütün dertleri alır, temizler. Lezzetlidir, yemelere tatmin olunmaz. Bir yiyen bir daha yemek ister" ifadelerini kullandı. Her yıl kış aylarında tirit yapmanın artık bir gelenek haline geldiğini söyleyen Aksu, "Bu bir gelenek oldu, her sene mutlaka yeriz" diyerek kaz eti tiridinin bölgedeki kültürel önemine dikkat çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23