• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
13
Yeniakit Publisher
Katmer turistlerin gözdesi!

2016-05-10 17:25:25
Katmer turistlerin gözdesi!

Türk mutfağının zenginliğiyle önemli kentleri arasında yer alan "Gastronomi Şehri" Gaziantep'te özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmesi katmer, turistlerin de tattığı lezzetler arasında ilk sıralarda bulunuyor.

#1
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

Kentte baklavadan sonra en fazla tüketilen tatlı olma özelliğiyle katmer, maharetli ellerde tam bir lezzete dönüşüyor.

#2
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

Gaziantep geleneği olarak gelin ve damadın, düğünden sonraki ilk kahvaltısında sofrayı süsleyen katmer, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de en çok beğendiği tatlılar arasında yer alıyor.

#3
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

Katmer Ustası Mehmet Özsimitçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 135 yıldır katmer yaptıklarını, 4'üncü kuşak olarak hizmet verdiklerini belirtti.

#4
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

Amaçlarının katmer kültürünü gelecek nesle taşımak olduğunu anlatan Özsimitçi, "Katmer, yöremize ait hakiki süt kaymağı, şeker ve fıstık karışımı olan bir malzemedir. Katmeri taş fırınında pişiriyoruz.

#5
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

Antep'e has geleneğimiz olan düğün gecesinin sabahında gelin ve damat ilk kahvaltıda katmer yiyor. Buradaki amaç ise evlilikleri, ağızlarının tadı bozulmadan bir ömür devam etmesi. Bu geleneğimiz devam ediyor." dedi.

#6
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

Dünyanın dört bir yanından turistler geliyor Katmerin yapılışında püf noktalarının önemli olduğunu ifade eden Özsimitçi, şunları söyledi:

#7
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

"Katmerin hamuru sert buğdaydan yapılır. Hamuru bir gün dinlendirilip dolapta beklettikten sonra işler hale getiriyoruz. Hamur, sert buğdayla yoğrulduktan sonra su ilave edilir. Kireçsiz su olması lazım. Daha sonra merdane yardımıyla hamuru elle açıyoruz.

#8
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

İçerisine sade yağ kullanıyoruz. Hamur açıldıktan sonra yöremize ait süt kaymağı, üzerine toz şeker ve olmazsa olmazımız Antep fıstığıdır.

#9
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

Bu şekilde müşterilerimize sunuyoruz." Gaziantep'in UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girdiğini anımsatan Özmisimitçi, "Kanada, Şili, Brezilya, İngiltere, Almanya ve Avusturya'dan turistler Gaziantep'e gelip katmer yiyor.

#10
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

Özellikle hafta sonları özellikle yurt dışından gelen turistler daha çok ilgi gösteriyor. Bu lezzeti onlar da çok beğeniyor. Elimizden geldiği kadarıyla kültürümüzü tanıtmaya çalışıyoruz. Yurt dışında da Gaziantep kültürünü tanıtmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

#11
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

#12
Foto - Katmer turistlerin gözdesi!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23