• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Yeniakit Publisher
İngiltere'de Bibby Stockholm skandalı! Sığınmacı gemisindeki göçmen isyan etti

2023-08-15 07:28:10
İngiltere'de Bibby Stockholm skandalı! Sığınmacı gemisindeki göçmen isyan etti

İngiltere, sığınımacılar için hazırladığı göçmen gemisinde yaşanan skandallar ile gündeme geldi. Bibby Stockholm isimki sığınmacı gemisine yerleştirilen bir göçmen, gemideki şartlarla ilgili, "Hayvanlardan daha kötü muamele görüyoruz." dedi. Gemide, bir tür akciğer hastalığına sebep olan lejyonella bakterisi bulunduğu ortaya çıkmıştı.

#1
Foto - İngiltere'de Bibby Stockholm skandalı! Sığınmacı gemisindeki göçmen isyan etti

Sky News'e konuşan ismi verilmeyen göçmen, bir tür akciğer hastalığına sebep olan lejyonella bakterisi bulunması üzerine boşaltılan Bibby Stockholm gemisiyle ilgili detayları paylaştı. Gemiye getirildiği için üzgün olduğunu belirten, Bibby Stockholm'de yaşamlarının tehlikeye sokulduğunu kaydetti.

#2
Foto - İngiltere'de Bibby Stockholm skandalı! Sığınmacı gemisindeki göçmen isyan etti

"HAYVANLARDAN DAHA KÖTÜ MUAMELE GÖRÜYORUZ. BİZİ TEHLİKEYE ATIYORLAR" Bakteri bulunan suyu içtiklerini ve duşta kullandıklarını anlatan sığınmacı, "Sudan örnek aldıklarını söylüyorlar ama sonuçlar gelmeden, sanki hiçbirimizin bir önemi yokmuş gibi bizi oraya koydular. İçinde yaşanabilir olduğuna emin olmaları gerekirdi. Neden sonucu bekleyip her şeyin yolunda olduğuna emin olmadılar? Hayvanlardan daha kötü muamele görüyoruz. Bizi tehlikeye atıyorlar." ifadelerini kullandı.

#3
Foto - İngiltere'de Bibby Stockholm skandalı! Sığınmacı gemisindeki göçmen isyan etti

"HASTA OLMAKTAN KORKUYORUM" Bakterinin, gemiye yerleştikleri 7 Ağustos'tan beri bilindiği haberlerine değinen sığınmacı, "Biliyorlarsa bizi oraya yerleştirmemeleri gerekirdi. Bizi neden oraya koydular? Hasta olmaktan korkuyorum. Burada kimsem yok, ailem yok." dedi. Boşaltılan gemide yaşamakla ilgili de değerlendirmeler yapan sığınmacı, odaların küçüklüğü ve güvenlik nedeniyle hapiste gibi hissettiğini, yüzme bilmediği için de gemide yaşamaktan korktuğunu söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23