• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Herkes isyan ediyordu! Havalimanları, o kuralı kaldırmaya hazırlanıyor
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Herkes isyan ediyordu! Havalimanları, o kuralı kaldırmaya hazırlanıyor

Havalimanlarında herkesi bezdiren o kuralın kaldırılacağı açıklandı. Yolcular artık daha rahat hareket edebilecek.

#1
Foto - Herkes isyan ediyordu! Havalimanları, o kuralı kaldırmaya hazırlanıyor

Avrupa Birliği havalimanlarında el bagajındaki sıvılar için uygulanan 100 mililitrelik sınır, yeni tarama teknolojilerinin devreye girmesiyle yakında kalkabilir. Yolcular, artık büyük sıvı kaplarını da yanlarında taşıyabilecek.

#2
Foto - Herkes isyan ediyordu! Havalimanları, o kuralı kaldırmaya hazırlanıyor

Avrupa Komisyonu, ilk olarak İtalyan gazetesi Corriere della Sera’da yer alan haberi Euronews’e doğruladı. Yeni nesil güvenlik tarama cihazları sayesinde el bagajındaki sıvı patlayıcıların tespiti mümkün hale geldi. Bu da uzun süredir yürürlükte olan kısıtlamaların yeniden gözden geçirilmesini gündeme getirdi.

#3
Foto - Herkes isyan ediyordu! Havalimanları, o kuralı kaldırmaya hazırlanıyor

Mevcut AB kuralları gereği, el bagajında taşınan sıvı, sprey ve jellerin her biri 100 ml’yi geçemezken, bebek ürünleri, ilaçlar ve özel diyet sıvıları bu sınırlamadan muaf tutuluyor. Ancak bu kısıtlamanın temel nedeni, geleneksel röntgen cihazlarının sıvı patlayıcıları tespit edememesiydi. Yeni teknolojilerle donatılan patlayıcı tespit sistemleri şu anda Roma ve Milano dahil bazı Avrupa havalimanlarında kullanılmaya başlandı. Fakat Avrupa Komisyonu, geçen yaz teknik gerekçelerle bu cihazların kullanımına geçici bir kısıtlama getirmişti.

#4
Foto - Herkes isyan ediyordu! Havalimanları, o kuralı kaldırmaya hazırlanıyor

Haziran 2025’te Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından onaylanan yeni tarama sistemiyle birlikte bu engellerin aşılması mümkün hale geldi. Artık üreticiler, cihazlarını test ettirip onay alarak AB genelinde kullanılmak üzere pazara sürebilecek.

#5
Foto - Herkes isyan ediyordu! Havalimanları, o kuralı kaldırmaya hazırlanıyor

Avrupa Komisyonu yetkilileri, yeni ekipmanların 'önümüzdeki günlerde' havalimanlarında kullanılmaya başlanabileceğini belirtti. Ancak her havalimanının bu sisteme geçmesi beklenmiyor, zira yeni sistemler mevcutlara kıyasla oldukça maliyetli. İtalya’da yedi terminalde bu sistemler şimdiden kuruldu. Almanya, İrlanda, Litvanya, Malta, İsveç ve Hollanda’daki bazı havalimanlarının da onay sürecinin ardından bu teknolojiyi devreye alabileceği bildiriliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sayın uraloğlu:

bir de yiyecekler içeri alınsın, içerde bir öğün yemek 3 bin 4 bin lira. bu parayı bu itlere vermem. annem yanıma sarımsaklı yoğurtlu etli mantı koymuştu, onu niye döktürdüler ki? (geyirmiycem yaa, geyirmiycem, adiyim geyirirsem)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23