• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Filistinli ailelerin yuvasını başlarına yıktılar: Batı Yaka'da işgal zorbalığı!

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
AA Giriş Tarihi:

Filistinli ailelerin yuvasını başlarına yıktılar: Batı Yaka'da işgal zorbalığı!

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Yaka’nın El Halil kentinde düzenlediği yıkımda Filistinli iki ailenin yaşadığı evi kullanılamaz hale getirdi.

#1
Foto - Filistinli ailelerin yuvasını başlarına yıktılar: Batı Yaka'da işgal zorbalığı!

İşgal altındaki Batı Yaka'daki Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdüren İsrail ordusu, 2 Filistinli aileyi daha evsiz bıraktı. El Halil kentine bağlı Hallete ed-Deyrat bölgesinde Filistinli 2 ailenin yaşadığı ev İsrail ordusu tarafından yıkıldı. Ev sahibi Filistinli Faris Muhammed, sabah saatlerinde baskın düzenleyen İsrail güçlerinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle evi yıkmaya başladığını belirtti. Evlerinin Batı Yaka'nın "C Bölgesi"nde olduğunu belirten Muhammed, yıllardır bu bölgede yaşamalarına rağmen İsrail'in Filistinlilere kesinlikle ruhsat vermediğine işaret etti.

#2
Foto - Filistinli ailelerin yuvasını başlarına yıktılar: Batı Yaka'da işgal zorbalığı!

Toplam 130 metrekare büyüklüğündeki evin iki bölümden oluştuğunu ve iki aile tarafından kullanıldığını söyleyen Muhammed, "Yapmak için yıllarca uğraştığımız evi 25 dakikada yıktılar." diyerek tepki gösterdi. Muhammed, İsrail'in her türlü ihlaline ve yıldırma politikasına rağmen kendi topraklarında kalmaya devam edeceklerini vurguladı.

#3
Foto - Filistinli ailelerin yuvasını başlarına yıktılar: Batı Yaka'da işgal zorbalığı!

Filistinli kaynaklara göre, Batı Yaka'da son dönemde ev ve yapıların yıkımı artarken, bölge sakinlerinin inşaat faaliyetlerine kısıtlamalar getiriliyor ve elektrik ile içme suyu gibi temel hizmetlere erişimleri engelleniyor. Filistinliler, İsrail'in yıkım faaliyetleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarının bölge halkını evlerinden ve topraklarından ayrılmaya zorlamayı amaçladığını belirtiyor.

#4
Foto - Filistinli ailelerin yuvasını başlarına yıktılar: Batı Yaka'da işgal zorbalığı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlattığı Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te de İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarında ciddi artış yaşanıyor. İsrail, 1967'den bu yana Doğu Kudüs dahil Batı Yaka'yı işgal altında tutuyor. Uluslararası toplum, işgal altındaki Filistin topraklarında kurulan yasa dışı İsrail yerleşimlerini uluslararası hukuk kapsamında yasa dışı kabul ediyor. Filistin istatistiklerine göre, işgal altındaki Batı Yaka'da 156 yasa dışı yerleşim biriminde ve Yahudi grupların kurduğu ve İsrail yasalarına göre de "kaçak" sayılan 360 kaçak yerleşim noktasında Filistin topraklarını gasbeden yaklaşık 750 bin İsrailli bulunuyor. Bunların yaklaşık 250 bini, işgal altındaki Doğu Kudüs'te kurulan 15 yerleşim biriminde yaşıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23