• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Yeniakit Publisher
Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

IHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

Şırnak’ın İkizce köyünde su değirmeninde işlenen doğal susamlar tahine dönüştürülerek sofralara ulaşıyor.

#1
Foto - Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

Şırnak’ın İkizce köyünde, geleneksel yöntemlerle tahin üretimi devam ediyor. İl ve ilçelerden toplanan tonlarca susam, su değirmenine getirilerek doğal yöntemlerle işleniyor.

#2
Foto - Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

Yıllardır bu işten ekmek yiyen 5 aile, hem kültürel mirası yaşatıyor hem de köy ekonomisine katkı sağlıyor.

#3
Foto - Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

İşletme sahibi Emine Bayat, “Doğal tarlalarımızda yetiştirdiğimiz susamları işleyerek sofralara en doğal tahini ulaştırıyoruz. Eğer devlet destek verirse işimizi büyütmek istiyoruz” diyerek üretimin sürdürülebilirliği için destek çağrısında bulunuyor.

#4
Foto - Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

Koçer Bayat ise 13 yıldır bu değirmende çalıştığını belirterek, "Çocuklarımızın ekmek teknesidir. 5 aile geçimini bu değirmenden sağlıyor. Kilosunu 300 liradan satıyoruz.

#5
Foto - Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

Köylerden, ilçelerden topladığımız susamları buradaki doğal su değirmeninde kızartıp tahin yapıyoruz.

#6
Foto - Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

Devletimiz destek verirse işimizi büyütmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

#7
Foto - Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

#8
Foto - Doğal lezzetin sırrı! Su değirmeninde susamdan tahine yolculuk

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23