• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Yeniakit Publisher
Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

2023-06-02 03:10:49
Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Türkiye'de çok yüksek oranda tüketilen siyah çayın lezzetini artıracak yöntemler mevcuttur. İşte iyi bir çay demlemenin püf noktaları...

#1
Foto - Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Lezzetli bir çay içmek için ilk dikkat etmeniz gereken, şüphesiz çay seçimi.

#2
Foto - Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Marketlerden çay alırken, seçeceğiniz markalar arasında büyük farklar olacaktır.

#3
Foto - Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Damak tadınıza uygun olan çayı bulup, doğru demleme teknikleri ile çayınızı demleyin.

#4
Foto - Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Siyah çayı demlerken bazı püf noktalarına dikkat edin. Öncelikle, demleyeceğiniz çayın temiz olmasına özen gösterin. Çayı demliğe almadan birkaç kez yıkamanız, çayın tozundan arınmasını sağlar.

#5
Foto - Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Çay demlerken kullanabileceğiniz tekniklerden biri çayı demlikte kaynatmaktır. Çayı demliğe aldıktan sonra, demliği ocağa koyun ve kaynama aşamasına gelmeden bir süre bekletin. Daha sonra demliği bir kenara alın ve 1-2 dakika beklettikten sonra demlenmesi için ocağa alın. Çayın tamamen suyun dibine çökmesi de tadının daha yoğun olması için önemlidir. Bu nedenle demlikteki çayı karıştırın ve yüzeydeki çayları suyun dibine doğru itin.

#6
Foto - Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Çayın demlenme süresi de tadını etkileyen faktörlerden biridir. Suyunuz kaynadıktan sonra ocağın altını kısığa alın ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Eğer demlenme süresini çok uzatırsanız, çayın tadı acılaşmaya başlar. Suyun çok kaynar olması çayın tadını kaçırır. Bu nedenle, çay demlemek için kullanacağınız bir diğer teknikte suyu kaynattıktan sonra hemen demliğe dökmeyin. Suyun soğumasını bekleyin ve daha sonra çayı kaynattığınız suyun içine ekleyin.

#7
Foto - Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Çayınıza bazı aroma vericiler ekleyin. Karanfil, çaya daha farklı bir tat verir. Karanfili, çayın demlenme aşamasında demliğe atın, kokusunu salmasını bekleyin ve . Eğer karanfil seven biriyseniz, birkaç karanfil tanesini rahatlıkla atabilirsiniz. Karanfilin yanı sıra, tarçın ya da vanilya da çay demlerken kullanabileceğiniz aroma vericilerdendir. Özellikle kış mevsiminde içinizi ısıtacak aromatik çaylar yapmak isterseniz, kendinize özel tarifler yaratabilirsiniz.

#8
Foto - Çay demlerken bilmeniz gereken püf noktalar! Bir tutam atmak yeterli

Farklı çay çeşitlerini deneyin. Siyah çay yerine; yeşil çay, papatya çayı, hatmi çayı, kuşburnu çayı, rezene, ıhlamur, adaçayı, yasemin çayı, mısır püskülü çayı, ısırgan otu çayı, biberiye çayı, melisa çayı, kekik çayı gibi değişik bitki çaylarını tek başlarına ya da birbirleri ile karıştırarak içebilirsiniz. Bu çaylara limon, nane, ayva, tarçın, karanfil, vanilya, portakal kabuğu gibi aroma vericileri de ekleyip lezzetli çaylar yapabilirsiniz. Kaynak: hurriyet.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23