• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor'

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor'

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Bunlardan biri de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi salatalık ve domates için geldi. Detaylar haberimizde! işte ezber bozan açıklamaları

#1
Foto - Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor'

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Bunlardan biri de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi salatalık ve domates için geldi. Detaylar haberimizde!

#2
Foto - Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor'

KAHVALTI SOFRASINA DİKKAT Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltı sofralarınızda sağlığınızı riske atabilecek salatalık ve domatesin bir arada tüketilmesinin nelere yol açabileceğini anlattı. Birbirinden farklı sindirim sürelerine sahip olan domates ve salatalık farklı zamanlarda sindirime girdiği için bazı sindirim problemlerine neden olabilir.

#3
Foto - Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor'

BİRİ HIZLI DİĞER YAVAŞ SİNDİRİLİYOR! Birbirinden farklı sindirim süreleri bulunan besinleri bir arada tüketmek vücudu yoran durumlar arasında yer alıyor. Bu kombinasyonlar mideyi ve bağırsakları yıpratabiliyor. Hızlı sindirilen salatalık, yavaş sindirilen domatesle bir araya geldiğinde ise deyim yerindeyse bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor.

#4
Foto - Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor'

VÜCUDU ZEHİRLİYOR! Bu kapsamda vücudu zehirleyebilecek bir fermantasyon süreci ortaya çıkarken rahatsızlık, şişkinlik ve ağrıların görülmesi de söz konusu oluyor. Belli bir süre sonra bağırsak problemleri de bu durumu takip ediyor.DOMATES ASLINDA MEYVE! Domatesin meyve olduğuna değinen Prof. Dr. Karatay, Türkiye'de ise domatesin sebze olarak tüketildiğini söyledi. Fazla tüketilmesi durumunda kişilerde şeker ve ürik asit değerinin yükseldiğini belirten Prof. Dr. Karatay, özellikle Haziran ve Temmuz ayında bu problemle karşılaşıldığına da dikkat çekti.

#5
Foto - Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor'

‘BENİM GİBİ YAPACAKSINIZ’ Canan Karatay, “Doğru mevsim Eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir Domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakk

Karatay Sağlık bakanlığında görev,hatta bakan olması gerekir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23