• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Canan Karatay, o üçlüyü işaret etti!

2022-07-03 12:10:11
Canan Karatay, o üçlüyü işaret etti!

Her açıklamasıyla yankı uyandıran Prof. Dr. Canan Karatay, obezite karşıtlığının yanı sıra doğal beslenme önerileri ile de ön plana çıkan isimlerin başında yer alıyor. Canan Karatay, her geçen gün artan yaz hastalıklarıyla ilgili önemli bir tavsiye verdi. 3 besini işaret eden Karatay, hastalıklara karşı etkili olduklarını dile getirdi.

#1
Foto - Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarında artışa geçen hastalıklara karşı tedbir almak için önemli bir tavsiyede bulundu. Çelik gibi güçlü bir bağışıklık için 3 besinin tüketilmesi gerektiğini belirtti. CANAN KARATAY REÇETESİ- Bağışıklığın güçlü olmasının çok önemli olduğunu söyleyen ünlü doktor ev yoğurdu, ev turşusu ve turşu suyu ise bağırsaklardaki dost bakterilerin çoğaldığını belirtti. Bağışıklığın güçlendiğini de dile getiren Canan Karatay bu 3 besinin mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarında artışa geçen hastalıklara karşı tedbir almak için önemli bir tavsiyede bulundu. Çelik gibi güçlü bir bağışıklık için 3 besinin tüketilmesi gerektiğini belirtti. CANAN KARATAY REÇETESİ- Bağışıklığın güçlü olmasının çok önemli olduğunu söyleyen ünlü doktor ev yoğurdu, ev turşusu ve turşu suyu ise bağırsaklardaki dost bakterilerin çoğaldığını belirtti. Bağışıklığın güçlendiğini de dile getiren Canan Karatay bu 3 besinin mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

#2
Foto - EV YOĞURDU- Turşu suyunun düzenli tüketimi ile kasların güçlenmesi sağlanır. Kas arasında zaman içinde toksinler birikir. Tuşu suyu da bu toksinleri atmanıza yardımcı olur. Ve bu sebeple hastalıklara karşı önemli bir vazife görevi görür. Ev yoğurdu nasıl yapılır? Sütü derin bir tencere içerisine alın ve orta ateşte kaynatın. Sütün üzerinde köpükler oluşmaya başladığında tahta kaşık ile sütü karıştırın ve havalanmasını sağlayın. Süt kaynama noktasına geldiğinde kısık ateşe alın ve 10 dakika daha pişirin.

EV YOĞURDU- Turşu suyunun düzenli tüketimi ile kasların güçlenmesi sağlanır. Kas arasında zaman içinde toksinler birikir. Tuşu suyu da bu toksinleri atmanıza yardımcı olur. Ve bu sebeple hastalıklara karşı önemli bir vazife görevi görür. Ev yoğurdu nasıl yapılır? Sütü derin bir tencere içerisine alın ve orta ateşte kaynatın. Sütün üzerinde köpükler oluşmaya başladığında tahta kaşık ile sütü karıştırın ve havalanmasını sağlayın. Süt kaynama noktasına geldiğinde kısık ateşe alın ve 10 dakika daha pişirin.

#3
Foto - EV TURŞUSU- Ev yoğurdu ise, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler. Ev yapımı turşu nasıl yapılır? Malzemeleri bidona dolduruyoruz. Üstüne bir bardak sirkemizi döküyoruz. Bir kabin içine su doldurup limon tozu ve tuzu ekleyip eritene kadar karıştırıyoruz ve üzerine ilave edip sıkıca ağzını kapatıp aşağı yukarı hareket ettirelim, suyu heryere dolmalı.

EV TURŞUSU- Ev yoğurdu ise, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler. Ev yapımı turşu nasıl yapılır? Malzemeleri bidona dolduruyoruz. Üstüne bir bardak sirkemizi döküyoruz. Bir kabin içine su doldurup limon tozu ve tuzu ekleyip eritene kadar karıştırıyoruz ve üzerine ilave edip sıkıca ağzını kapatıp aşağı yukarı hareket ettirelim, suyu heryere dolmalı.

#4
Foto - Dr. Canan Karatay, fazla pişirilmiş yumurtanın faydasını kaybettiğini, sağlığa yararından çok zararı olabileceğini açıkladı. Yanlış pişirilmiş yumurta sağlığa zararlı olabilir! Yumurtanın sarısının etrafı fazla pişmekten grileşmiş, yeşillenmiş ise o yumurta sağlığınız için zararlı hale dönüşmüştür. Günde en az 10 tane yumurta yenmesi gerektiğini ifade eden Canan Karatay, yumurta yenilince ekmek yeme ihtiyacının da ortadan kalkacağını söyledi. Karatay,

Dr. Canan Karatay, fazla pişirilmiş yumurtanın faydasını kaybettiğini, sağlığa yararından çok zararı olabileceğini açıkladı. Yanlış pişirilmiş yumurta sağlığa zararlı olabilir! Yumurtanın sarısının etrafı fazla pişmekten grileşmiş, yeşillenmiş ise o yumurta sağlığınız için zararlı hale dönüşmüştür. Günde en az 10 tane yumurta yenmesi gerektiğini ifade eden Canan Karatay, yumurta yenilince ekmek yeme ihtiyacının da ortadan kalkacağını söyledi. Karatay, "Asırlardan beri yumurta, süper besin. Ama bozulmamış olacak yumurta, serbest tavuk yumurtası olacak.'' dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23