• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
40
Yeniakit Publisher
Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

2017-02-22 19:12:48
Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Amerikan Pediatri Akademisi şubat ayında “Dünyanın En Tehlikeli Yiyecekleri” listesini yayımladı. 1. Fugu (kirpi balığı): İnce dilimlenerek servis edilen bu balık, iç organlarında bulunan tetrodotoxin ve nörotoksin nedeniyle doğru ve titiz hazırlanmadığı taktirde yiyen kişiyi felç edebiliyor.

#1
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Japon yasalarına göre kirpi balığı servis edilen restoranlarda çalışan aşçıların en az 3 sene balığın hazırlanmasıyla ilgili eğitim alması gerekiyor.

#2
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

2. Dev Boğa Kurbağası: En büyük kurbağa türü olan boğa kurbağaları genellikle Afrika ülkesi Namibya'da kutlamalarda tüketilen bir yiyecek. Yılda sadece özel günlerde nadiren tüketilen bu yemek, yetişkin kurbağalardan yapılıyor. Çünkü henüz çiftleşme dönemine girmemiş genç kurbağalarda böbrek yetmezliğine neden olan bir toksin bulunuyor.

#3
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

3. Ackee meyvesi: Yalnızca Jamaika'da yetişen bir meyve türü olan Ackee, tam olgunluğa erişmeden ve siyah tohumları açmadan önce tüketilmesi gerekiyor.

#4
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Yemeklerde de kullanılan bu meyvenin tohumunda hypoglycin denilen zehir bulunuyor.

#5
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

4. Sannakji (canlı ahtapot): Korelilerin favori yemeği olan bu bebek ahtapot, parçalara ayrılıp canlı olarak servis ediliyor.

#6
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Yenildiği esnada uzuvları hala hareket halinde olduğu için, vantuzları yiyen kişinin boğazına yapışıp boğarak ölümlere yol açabiliyor. Bu yüzden bu yemeğin çok ufak parçalara ayrılıp servis edilmesi gerekiyor.

#7
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

5. Kanlı istiridye: Genellikle Çin'de tüketilen bu istiridye, aslında yenilebilen nadir istiridye türleri arasında yer alıyor.

#8
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Her türlü yemeğe katılan, oksijen seviyesinin düşük olduğu yerlerde yaşayan bu canlı, bünyesinde hepatit A, hepatit B, typhoid ve dysentery virüs ve bakterilerini taşıyor.

#9
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

6. Hakarl: İzlanda'nın ulusal yemeği olan sadece o çevrede yaşayan bir köpek balığı türü. Bu balık temizlendikten sonra 6 ay boyunca asılı bir şekilde kurutulmaya bırakılıyor.

#10
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

İdrar yolu bulunmadığı için tüm organlarında atık ve toksik madde bulunduruyor. Uzun süre kurutulmaya bırakılmadan yenilirse ölümlere sebep oluyor.

#11
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

7. Casu marzu: Koyun sütünden yapılan bir peynir türü. Marzu, açık bir şekilde dışarıda bırakılır ve sineklerin içine larvalarını bırakmasına izin verilir.

#12
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Peynirin içindeki larvalar peynirin mayalanmasını sağlıyor fakat canlı olan larvalar yendiği taktirde ölümcül mide sorunlarına yol açabiliyor.

#13
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

8. Echizen kurage (denizanası yemeği): Fotoğraftan da gördüğünüz gibi devasa boyutlarda olan bu denizanası Japonya'da yemek olarak tüketiliyor.

#14
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Zehirli kısımları çıkarılan canlı, ince parçalara ayrıldıktan sonra iyi pişirilip yenilebilir hale getiriliyor.

#15
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

9. Fesikh: Bu balık sadece Mısır'ın Shem el-Nessim şehrinde yerel bahar festivalinde tüketiliyor.

#16
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Mısır'ın geleneksel yiyeceği olan bu balık 1 yıl boyunca tuzlanmış halde güneşin altında kurumaya bırakıldıktan sonra tüketilebiliyor. Aksi taktirde barındırdığı toksinler nedeniyle ölüm kaçınılmaz.

#17
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

10. Cassava (manyok): Afrika ve Güney Amerika'da bulunan bu kök sebzesinden genellikle içecek, puding, kek ve cips yapılıyor.

#18
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Kök ve yaprak kısmında siyanür barındıran bu bitki, titizce hazırlanmadığı taktirde ölümü de beraberinde getiriyor.

#19
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

11. Maymun beyni: Asya'da yaygın olarak yenilen maymun beyni, çiğ ve pişmiş olarak tüketiliyor. Ancak bu yiyecek doğru hazırlanmadığı taktirde tedavi edilemez ölümcül Varyant Creutzfeldt- Jakob beyin hastalığına neden oluyor. Kısacası beyin yemenin cezasını yine beyin çekiyor.

#20
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

12. Pangium edule Mide bulandıran meyve olarak tanınan Pangium edule, barındırdığı hidrojen siyanür maddesi yüzünden insanlar için ölümcül bir yiyecek.

#21
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Kabuğu çıkarılmış halde haşlanıp, muz yapraklarına sarılı bir şekilde bir ay kadar kurumaya bırakıldığında yenilebilir hale geliyor.

#22
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

13. Elderberries: Bu meyveler tam olgunlaşmış halde ve yaprakları, dalları, tohumları çıkarılarak pişirilirse zararsız hale geliyor.

#23
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Aksi taktirde bünyesinde barındırdığı az miktardaki siyanür yiyen kişinin ishal ve nöbetler geçirmesine neden oluyor.

#24
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

14. Ham kaju: Çoğu kişi kajunun zehir taşıdığını bilmez. Kajunun yetiştiği ağacın yaprakları urushiol adında zehir barındırır.

#25
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Yaprağından ayrılan kaju iyi kurutulduğu sürece risk taşımaz.

#26
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

15. Kırmızı barbunya: Kırmızı barbunya, bünyesinde phytohaemagglutinin denilen toksik madde barındırır.

#27
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

En az 10 dakika haşlanmadan tüketilirse ölümcül sonuçlara sebep olur.

#28
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

16. Ravent yaprakları: Bu bitki yapraklarında oksalik asit denilen böbreklere hasar veren bir madde barındırıyor.

#29
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Yenildiği taktirde ortaya çıkan semptomlar, bulantı, ishal, göz ağrısı, ağız ve boğazda yanma, kırmızı idrar ve nefes almada güçlük.

#30
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

17. Kayısı çekirdeği: Meyvesi sağlıklı olabilir ama kayısı çekirdeği fazla miktarda tüketildiği taktirde, bünyesinde barınan siyanojenik glikositler, hidrojen siyanüre dönüşür ve yiyen kişinin ölümüne neden olur.

#31
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

En fazla Türkiye'de yetişen kayısı, çekirdeklerini yiyen çoğu kişinin ölümüne neden olmuştur.

#32
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

18. Durian meyvesi: Güneydoğu Asya'da yetişen bu meyve, tohumlarında siklopropen denilen bir asit barındırır.

#33
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Pişirilmediği zaman ölümcül sonuçlar doğurabilir.

#34
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

19. Silver stripe blaasop: Akdeniz'de yaşayan bu balık, derisi ve tüm organlarında aşırı düzeyde toksik madde barındırıyor.

#35
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Toksik madde arındırılmadığı sürece yiyenleri felç edebiliyor.

#36
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

20. Hot dog (sosisli sandviç): Amerika'da sıklıkla tüketilen sosisli sandviçler boğulma tehlikesi barındırıyor.

#37
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

Amerikan Pediatri Akademisi istatistik kayıtlarına göre 10 yaşından küçük sosisli sandviç yiyen çocukların %17'si boğulma sebebiyle yaşamını yitirmiştir.

#38
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

21. Yıldız meyvesi: Böbrek sorunu yaşayanların uzak durması gereken bir meyve.

#39
Foto - Bu yiyecekler ölümcül tehlike taşıyor!

100 mililitresi ve üstü böbrek sorunu yaşayanlar için ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. İçinde bulunan nörotoksinler beyin ve sinirlere hasar veriyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23